Tränare Krasniqis tankar efter premiärvinsten

Albert Krasniqi fångas på bild i intervju med redaktionen

Albert Krasniqi fångas på bild i intervju med redaktionen · Foto: Caroliné Khamo

Assyriskas motståndare i seriepremiären skulle inte vara någon mindre än Huddinge, en motståndare som man är bekant med från förra säsongen. Matchen spelades i Brantbrinks Idrottsplats, detta för att Huddinge själva inte har värmt upp sin egna hemmaplan. Och det skulle ta till tre mål av tre olika försvarsspelare för att bärga hem tre poäng. Nedan följer en intervju med huvudtränare Albert Krasniqi om hans tankar och funderingar kring segern.

Vinst i premiären Albert, ett stort grattis! Hur känns det?
- Det satt väldigt väldigt långt inne men vinst känns oerhört bra. Jag upplever att det var en typisk premiärmatch med en del nerver och spelare och lagdelar som forfarande inte är samspelta. Men vinst känns jättebra! 

Det var en hel del nya ansikten för Assyriskas supportrar, hur tycker du att nyförvärven skötte sig i deras premiär och debut?
- Jag är nöjd med allas inställning. Det är många fina och duktiga spelare vi har fått in. Mittbackarna har inte haft så mycket tid att spela ihop och det kunde man stundtals se men jag är ändå nöjd med att dem krigar mycket. Det kommer att ta lite tid att svetsa ihop laget för just tid har vi inte riktigt haft på försäsongen. Det är svårt att välja ut någon som sticker ut såhär på en svårspelad premiärmatch som denna men mittbackarnas inställning är jag nöjd med. 

Vi gör tre mål på fasta situationer, jag vet inte om Assyriska någonsin har gjort det. Skulle du kunna påstå att fasta situationer är en styrka i år?
- Det nämnde faktiskt ledningen för mig när jag kom till föreningen, att vi historiskt sett inte har varit särskilt farliga på hörnor och inläggsfrisparkar men det ska vi försöka ändra på.

- Det tredje målet var faktiskt en frispark som vi spelar kort och sedan slår ett inlägg som till slut hamnar hos Carl Norberg som dundrar in den. Men ja, alla våra tre mål kom från fasta situationer och visst kan det komma att vara en styrka. Vi har starka spelare som är duktiga i luftrummet. Men jag kommer att eftersöka att dominera spelet mer. Vi ska styra matcherna och det kan ta lite tid att få till det.

Vad tar du med dig från den här matchen?
- Jag tar med mig tre poäng och fighting spirit. Grabbarna visar sin närvaro, dem är där och vill vinna matchen. Dem bär den Assyriska tröjan med ära. Det tar jag också med mig.

Är det många spelare som saknas?
- Nej, vi har dem flesta spelarna disponibla. Det är endast Nemrud Awrohum som saknas, vår kapten. Han har en skada som kommer att ta lite tid att återhämta sig ifrån. Det kommer att ta upp till 3-4 veckor för honom att bli helt återställd tror jag.

Det gick en stor snackis bland samtliga fans, unga som gamla. Varför spelar du Marcus Linday som vänsterback?
- Ja du, det undrar jag också. Hahah! Det är klart att Marcus ska spela i mitten. Det är en superduktig spelare men just idag hade vi lite problem med den positionen och då valde jag ett tryggt kort istället för att chansa. Dels för att jag anser att det är viktigt med tre poäng i en premiär men också för att ge Linus Hillemar ytterligare understöd. 

- Man ser att Linus då och då blixtrar till och det ska vi få mycket mer utav och det var en av anledningarna till att jag valde Marcus som understöd till honom.

Nästa match spelas mot Smedby på hemmaplan, vet du något om dem?
- Jag vet lite grann om dem men ska titta på dem ytterligare för att få en klarare bild. Jag hoppas att så många som möjligt tar sig till arenan för att jag märker på spelarnas inställning och hur dem förvandlas till lejon när dem hör fansen heja så som dem gör. Så vi ses på arenan nästa vecka! 

Tack så mycket Albert och grattis återigen!
- Tack själv!

Vi hälsar också Ashur Ibrahim välkommen tillbaka till redaktionen som genomförde intervjun!

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩