Simon Hardman i förarsätet

Från kulisserna till förarsätet, Simon Hardman ny tränare för Assyriska FF

Från kulisserna till förarsätet, Simon Hardman ny tränare för Assyriska FF · Foto: Caroline Khamo

Han har varit en del av ledarstaben denna säsong men agerat mestadels i kulisserna som analytiker. I sluttampen av serien får han förtroendet att ta över ansvaret som huvudtränare, ett uppdrag som han finner stor inspiration i. Simon Hardman är ny huvudtränare för Assyriska FF.

Simon Hardman har levt med fotbollen i hela sitt liv. Som spelare har han bland annat representerat Stockport County och Bury FC. Som tränare har han haft många olika uppdrag, mestadels i England med allt från individuell tränare, assisterande tränare och analytiker. Han har även haft uppdrag för engelska fotbollsförbundet som utbildare och mentor för olika lag.

Till Sverige kom han 2019 och har även här haft olika uppdrag där senaste uppdraget var som huvudtränare för FC Linköping i Ettan södra 2021. Inför årets seriestart hamnade han i Assyriska, där han haft rollen som analytiker av lagets matcher och scoutat motståndarna.

Efter senaste förlusten mot Täby FK i fredags kom sportledningen och tränare Albert Krasniqi överens om att laget behövde en förändring och en ny röst i omklädningsrummet. Krasniqi tackade för sig och sportledningen insåg ganska snabbt på att man behövde någon som inte behövde lång startsträcka. Valet föll logiskt på Simon Hardman.

- Simon har i princip varit med oss sedan seriepremiären. Han känner till truppen och har erfarenhet av att träna seniorlag. Vi ville inte ta in någon utifrån som behöver få tid på sig att lära känna truppen och spelarna samt försöka implementera något nytt nu i slutskedet av serien, förklarar sportchef Nemrud Awrohum.

Nu återstår det sex matcher kvar av säsongen med nio poäng till negativ kvalplats. Awrohum berättar hur Hardman ska arbeta för att vända på formen och säkra kontraktet till Ettan 2025:

- Genom att ha följt truppen på nära håll vet Simon vilka saker han behöver jobba med för att vända på den negativa trenden. Främst ska han bidra med ny positiv energi till spelarna för att tända gnistan inför de sex återstående matcherna.

Men hur känner huvudfiguren själv inför det faktum att med kort varsel kastas in som huvudansvarig i slutskedet av en serie och för ett lag som Assyriska FF?

- Det är ett mycket stolt ögonblick för mig inom min tränarkarriär, speciellt det fantastiska arvet och kulturhistorien som Assyriska representerar. När det gäller att plötsligt kastas in är det inte första gången för mig och i senaste klubben var det t o m betydligt större arbetsbörda än här i Assyriska. Då ansvarade jag för exakt allt från att träna laget till att ansvara för materialet, reseplaneringen, matchförberedelser och allt runt omkring. Utan någon som helst hjälp från någon annan. Assyriska har en betydligt bättre organisation och stödet känns betydligt starkare, berättar Hardman.

Känner du dig förberedd?
- Min pappa har ett ordspråk och jag håller det alltid nära, "Var alltid redo för det oväntade". Det här var oväntat och ja, jag är absolut förberedd och redo för det här kapitlet i min karriär.

Vilken typ av fotbollsfilosofi har du och är vårt lag rustat att förverkliga den?
- Jag vill att mina lag ska spela med passion, beslutsamhet, motståndskraft och en attityd som säger att man aldrig ger upp. Dessutom ska laget jag ansvarar för veta hur man spelar intelligent både med och utan boll. Då jag följt laget hela året har jag sett att allt jag nämner finns hos spelarna i vår trupp.

Något du vill säga till supportrarna?
- Jag kommer jobba hårt för att vi alla ska göra vårt absoluta bästa för att se till att vi representerar människorna vi spelar för. Vi ska spela på ett sätt som supportrar på läktarna och de som väljer att se matcherna hemma i soffan blir stolta över oss.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩