LIV - ett annorlunda skådespel



Assyriska föreningens A-trupp skall vara vara med i Skådespelet LIV som kommer att sättas upp på Marenplan i Södertälje centrum fredag den 14 maj kl 19.00 och lördag den 15 maj kl 18.00.



Scania och Södertälje har en mer än 100-årig historia tillsammans. För att uppmärksamma detta arrangeras ett skådespel - Liv - mitt i Södertälje vid två tillfällen 14 och 15 maj.



Liv är namnet på denna enaktare som på ett kreativt sätt speglar hur Scania och Södertälje under årens lopp gett varandra just liv. Evenemanget sker i anslutning till lanseringen av R-serien och det blir första gången som Södertäljes invånare får möjlighet att titta närmare på den nya lastbilen.



Skådespelet, där Scanias historia vävs ihop med Södertäljes på ett annorlunda sätt, kommer att framföras på Marenplan alldeles vid vattnet. Med hjälp av duktiga lokala aktörer, däribland Södertäljes revygäng, Slavateatern, Tom Tits och flera av de föreningar som Scania sponsrar, ska Scania och Södertäle smälta ihop i en historisk exposé från början av 1900-talet fram till i dag. Det blir två tillfällen att se föreställningen - fredag 14 maj kl 19.00 och lördag 15 maj kl 18.00.



Anita Bohlin på Coporate Relations, projektledare för evenemanget, säger att Scania har tagit detta initiativ för att visa Södertäljeborna att Scania som globalt företag också värnar om Södertälje.

- Vi vill visa hur viktigt det är att stad och företag går hand i hand för att nå bästa resultat, säger hon.



TEXT: Gunnar Boman
Skribent:Gunnar Boman
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩