Ländin inför Dalkurd FF: "För mig är det vilken match som helst"

Assyriska i onsdagens kvällsträning. [Foto: Emanuel Barmasi]

Assyriska i onsdagens kvällsträning. [Foto: Emanuel Barmasi] · Foto: Emanuel Barmasi

Det var en solig onsdagskväll på Södertälje Fotbollsarena när Assyriska FF startade igång sin träning kl 18:15. Laget såg ut att vara i god harmoni där spelare både log och skrattade under träningens gång. Johan Ländin kommenterar hur träningsveckan hade hittills varit för laget.

 

- Det var hittills bara varit en träning innan denna och den var väl lite anpassad efter matchen. Det var några som hade lite skavanker, men hittills självklart en bättre atmosfär efter vinsten mot Sollentuna FK. Det är på det sättet vi vinner också som ger oss mer glädje. Så en bra början på veckan.

 

Bägge Assyriskas vinster har varit på bortaplan, 0-3 mot Hammarby Talangfotbollsförening och 1-3 senast mot Sollentuna FK. Dock menar Ländin att det bara är tillfälligheter.  

 

- De matcher vi har förlorat hemma som jag tycker att vi borde ha kanske tagit poäng i har vi startat sämre. Vi får inte utdelning på det sättet. Självklart så har vi jobbat hårdare och hårdare över tid med vår defensiv. Jag tror att det är lite tillfälligheter också att det har blivit bortavinster.

 

Assyriska tar emot Dalkurd FF i en match som vanligtvis brukar bjuda på en publikfest. Dock menar Ländin att han inte ser Dalkurd på ett annorlunda sätt än andra lag.

 

- För mig är det ju vilken match som helst egentligen. Jag vet att den betyder mer för andra, men jag går alltid ut med att vinna matcher, sen självklart respekt för motståndare har man ju. De är duktiga så vissa motståndare måste man ju anpassa sig lite efter också. Men vi är på hemmaplan och ska få självklart sätta en nivå som gynnar oss.

 

Ländin tror att det kommer vara ett lag av självförtroende som Assyriska FF kommer att möta. 

- Jag förväntar mig ett lag som har självförtroende. Jag förväntar mig ändå att de kommer spela och vara trygga i att föra matchen samtidigt så kommer vi också vilja ha boll och vill också föra matchen, men på kanske ett noggrannare sätt än tidigare. Man vill ju alltid behålla boll på motståndarnas planhalva och föra matchen på den delen av planen. Men vi ska vara ödmjuka, vi ska vinna boll där vi vill vinna boll, vi ska inte lämna de ytor som de vill åt och så vidare. Det blir lite taktik kombinerat med att vi själva också vill bygga vårt spel. 

 

Folkhälsomyndigheten gick ut med att 500 personer komma tillåtas på utomhusarenor från och med 1 juni vilket innebär att publik äntligen kommer kunna befinna sig på plats för att se sitt kära Assyriska FF spela fotboll igen. Ländin ser positivt på detta.

 

- Jag tror att det kommer att uppskattas, vi har ju en väldigt bra publik! Säkert i toppen av den här serien så att det kommer uppskattas. Det kommer gynna oss, man blir ju mer positiv och man får mer energi. Man lyfts upp av publiken, så att för oss är det en fördel. 

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩