Fotbollsglada barn fyllde Brunnsängs idrottshall

Med så stor uppslutning ser Assyriskas framtid ljus ut

Med så stor uppslutning ser Assyriskas framtid ljus ut · Foto: Redaktionen

Över 60 barn och minst lika många föräldrar samlades under söndagen för en intern fotbollsturnering i Brunnsängs Idrottshall. Bakom arrangemanget stod lagledare från Assyriska P16.

Turneringen startade på söndagsmorgonen och pågick i tre timmar. Glada och upprymda barn med höga förväntningar på dagen fyllde snabbt idrottshallen med hejarop.

– Oerhört glädjande vilken uppslutning det är, säger Robil Haidari, tränare för P16 vit, och tittar sig omkring. Vi valde att arrangera den här turneringen för att bygga en lagkänsla hos barnen men också för Assyriska som klubb. Och som du kan se, verkar det vara ett uppskattat inslag för barnen, utöver de veckovisa träningarna, säger han.

Det går inte att ta miste på varken glädjen eller gemenskapen. Förutom lagledare som höll i turneringen fanns föräldrar på plats för att stötta upp.

– En helt underbar dag, säger Helen Audisho. Dagen har hittills varit full av energi och väldigt kul att lagledarna arrangerade turneringen. Förutom att min son har fått spela fotboll och träffat lagkamrater har vi som föräldrar fått chans att träffas och lära känna varandra.

Hon har stått i kiosken tillsammans med Broula Oussi som instämmer.

– Det har varit en sådan fin gemenskap idag. Jag och många med mig önskar att den här typen av mindre turneringar anordnas lite oftare. Det är kul att se allas glädje och engagemang.

Så här tyckte spelarna om dagen 

Orshina Baydono, 5 år, spelar med F2014-2017
“Det har varit bra, vi har vunnit en match. Roligast är att jag gjorde mål och det bästa med att spela i Assyriska är att vi är massa tjejer som spelar ihop”

Eana Masso, 8 år, spelar med F2014-2017
“Det har varit jätteroligt och det bästa har varit att vara tillsammans med laget”

Sebyon Chamoun, 7 år, spelar med P2016 svart
Att vi har vunnit alla våra matcher har varit det bästa idag och att jag gjorde fyra mål. Jag tycker vi ska ha fler turneringar som den här, det är jätteroligt”.

Lucas Aho, 6 år, Assyriska P2016 svart
“Det bästa är att jag har fått spela match och att jag gjorde mål. Det är också roligt att titta på när de andra lagen spelar. Sen också att vi fått äta när det varit pauser”.

Isabelle Malke 7 år, Odelia Aho, 8 år, och Noelia Baresso 7 år, spelar med F2014-2017
“Vi älskar fotboll” säger de i kör. Men vad har varit bäst? “Att vi vann över killarna med 6-2 och så klart att vi fått spela massa fotboll”.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩