Försäsongen slutade i moll

Det började ljust mot Åtvidabergs FF men slutade i en förlust i genrepet

Det började ljust mot Åtvidabergs FF men slutade i en förlust i genrepet · Foto: NMT Livesändning

I Södertälje snöade det, men i Åtvidaberg sken solen starkt och skvallrade om våren när Assyriska FF anlände för att genomföra sitt genrep inför den stundande seriepremiären kommande lördag. Trots att första halvlek vägde över i Assyriskas favör skulle det återigen visa sig svårt att bärga poäng mot motstånd från högre divisioner.

Gårdagens match mot Åtvidaberg borta började väldigt med ett ledningsmål inprickad på hörna redan i tredje matchminuten av nyligen spelklar mittbacken Taoufiq Hannioui. För assisten stod en av försäsongens bästa spelare, Hugo Fernandez. Första halvlek vägde över till Assyriskas fördel och laget var närmare att utöka sin ledning än att hemmalaget skulle kvittera. Ändå blev det just så precis innan domaren skulle blåsa av för halvtidsvila kvitterade Åtvidaberg genom en straff inslagen av Emanuel Chabo.

I andra halvlek tog hemmalaget över alltmer och Assyriska tappade sitt fina spel. Plötsligt började man slarva i både uppspel och försvar och till slut leder detta till ännu en straff som Jose Bonilla fastställer slutresultatet 2-1 på. Genrepet slutade alltså med en snopen förlust på Kopparvallen i Åtvidaberg.

Assyriskas försäsong bestod av totalt nio matcher där klubben tillsammans med nya tränarna har försökt att bygga ihop ett nytt lag och göra det klart för seriepremiären. Man har mött tre lag från Ettan och resterande har varit division 2-motstånd, varav ett av lagen har varit en seriekonkurrent, IFK Eskilstuna.

Hur har det gått då? Har resultaten kommit? Är laget färdigbyggt och redo för premiär?

Enklaste frågan att svara på är själva resultatdelen där laget lyckades vinna fyra matcher som alla kom mot division 2 motstånd. Samtidigt förlorade man fem matcher, tre mot Ettan-motstånd och två mot division 2 lagen FC Arlanda och Viggbyholms FF. Inga oavgjorda matcher och 19-20 i målskillnad. Målen fördelades enligt följande:

4 mål - Linus Hillemar
3 mål - Hugo Fernandez
2 mål - Bachir Katourgi, Atish Ballchand (ny), Anderson (ny)

1 mål - Taoufiq Hannioui (ny), Victor Åsberg, Iljam Özmen, Ilmar Bisso, Carl Norberg (ny) och Valentin Alvarez (ej klar)

Om laget är färdigbyggt och klar för premiären finns inget tydligt svar på. Vi vet att sjukdom och skador har rubbat planerna på att spela ihop laget. Sedan har man även jagat den sista pusselbiten och hoppas kunna få in den under kommande vecka.

Assyriska har ett slagkraftigt lag och lyckas klubben få ihop det sista kommer det bli ännu starkare. Man meddelar att man jobbar hårt in i det sista och kommer att vara väl förberedda inför premiären mot Huddinge IF. Premiären spelas på Segeltorps IP, lördagen den 1 april, kl 14:30.

Skribent:Redaktionen