Ensidig match i kvalet till Svenska cupen

Assyriska vandrar vidare i DM.

Assyriska vandrar vidare i DM. · Foto: Mrad Barsom

Innan serien snart drar igång igen behövde Assyriska FF spela ”kvartsfinalen” i distriktsmästerskapet som även fungerar som kval till Svenska cupen. På andra sidan med hemmaplansfördel stod klassiska Strängnäslaget IK Viljan klädda i sina blå ställ. För tillfället huserar dem blåa i divison 3 och hade allt att vinna.

Assyriska FF som hittills gjort en fin säsong som nykomlingar i ettan ska i återstarten ställas mot serieledarna Umeå. Med det sagt så verkade laget ändå sikta sig mot en eventuell ”semifinal”.

Och visst såg man klasskillnaden ganska omgående. Södertäljelaget hade bollen mest hela tiden och skapade även dem farligaste lägena trots att naturgräset var några centimeter för hög för den rullande bollen.

Kevin Jaretts nick redan efter tio minuter borde innebära ledning men tyvärr så gick bollen utanför. Det var en hel del avslut som inte fann målet om man säger så. Ledningen skulle dock komma i den 22:a minuten på ett fantastiskt anfall via ett klapp klapp spel. Målskytt, Hugo Fernandez assisterad av Christian Aphrem. Ik Viljan stack upp en enda gång under dem första 45 minuterna, det via deras högerkant som så när resulterade i en kvittering men närmare än så kom man inte under halvleken.

Andra halvlek dominerade Assyriska ännu mer med ett enormt bollinnehav, hörnor och hög press. Tyvärr missade man även en hel del lägen som med bättre skärpa kunnat punktera matchen mycket tidigare.

Ik Viljan visade en enorm vilja men kroknade allt eftersom. Med tio minuter kvar kom till slut spiken i kistan signerat matchens bästa spelare, Carl Norberg. Ett fantastiskt högerskott som borrade sig in bakom målvakten. Helt otagbart. 0-2 och ridå för dem blå.

Assyriska avancerade i och med vinsten till nästa fas i DM där det med största sannolikhet blir Nordic som väntar.

Summerar man matchen var det en stabil insats där man dominerade från början till slut utan att egentligen sprudla av energi. Ska laget ta ytterligare ett steg bör man vara mer klinisk i avslutsmomenten samt kunna läsa av när ett målläge dyker upp. Får man till det och samtidigt finslipa på offensiva fasta situationer tror jag man kan vara med och slåss om seriesegern.