Assyriska FF seriesegrare

Tillsammans mot högre höjder!

Tillsammans mot högre höjder! · Foto: Redaktionen

På måndagskvällen i dimman korades Assyriska FF till mästare i Stockholms reservlagsserie. En till synes komfortabel seger när tabellen till slut summerades.

För Assyriska FF som ständigt strävar efter att utveckla sin verksamhet var det ett positivt inslag.

Serien blev en portal till A-lagsspelarna som inte fått tillräckligt med speltid i Norrettan och föreningens ungdomar, främst P19 och P17 grabbarna . Möjligheten att möta tuffare motstånd och närma sig A-lagsfotbollen på riktigt lockade.

En stor fördel med detta upplägg är att förutom mixen mellan senior och ungdomsspelare så består lagledningen under matcherna av A-lagets ordinarie stab och ungdomstränarna, vilket skapar en unik dynamik.

Detta inspirerar förhoppningsvis ungdomarna och ger A-lagsledningen en bättre förståelse för talangen som finns i föreningen.

Eftersom Södermanlandsfotbollen saknat en så kallad reservlagsserie vände sig klubben till Stockholms Fotbollsförbund. Efter gediget arbete lyckades Assyriska få en plats i den näst högsta serien för herrar i Stockholm.

I reservlagsserien spelades matcherna oftast i början av veckan, vanligtvis på måndagskvällarna. Fördelen med serien är att alla resor gjordes inom Stockholms län.

Både Assyriska och motståndarna var glada över möjligheten som gavs. Föreningen gav en glans till serien vilket syntes på dem andra lagens närmanden vid mötet mot Assyriska.

Det är en påminnelse om att Assyriska FF inte bara är stort lokalt, regionalt utan i hela riket.

För många motståndare blev det ett minne för livet, även domarna fick sin del i glansen.

Samarbetet mellan seniorerna och ungdomarna var exemplariskt, vilket ledde till att seriesegern säkrades redan i näst sista omgången. Detta innebär att Assyriska FF framöver kommer spela i Stockholms högsta reservlagsserie kommande säsong.

En extra rolig och troligen rekordung händelse i seniorsammanhang var när 14-årige Ninos Koc debuterade i sista matchen och gjorde en stabil insats.

Föreningen vill tacka alla spelare, tränare och inte minst alla eldsjälar som gör detta möjligt.

Stort grattis igen!

Forza AFF!

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩