Himmel och helvete på Skytteholms IP

Krya på dig Christian!

Krya på dig Christian! · Foto: Caroline Khamo

Stärkta av vinsten mot HTFF siktade Assyriska FF mot att mer eller mindre säkra fortsatt spel i norrettan nästkommande säsong. Carl Norberg fanns nu tillgänglig efter sin avstängning men däremot saknades Emilio Aydin som var en bidragande faktor i segermålet mot HTFF. Ledningen valde dock att inte förändra något från föregående match.

Man började piggt med bra kombinationer och solida närkamper. Vasalund verkade inte riktigt med i matchen. Efter ett par halvchanser skulle det till slut lossna för Hugo Fernandez på sin högerkant. En dribbeluppvisning avslutas med ett inspel till Christian Aphrem boxen som sätter dit bollen helt otagbart för målvakten. Aphrem som inledde matchen starkt med flera bra aktioner. Med kvarten spelad var Assyriska det klart bättre laget och kunde med lite tur även utöka ledningen då man inte helt förvaltade sina omställningar.

Aphrem avslutade tätt utanför i den 29:e minuten då han på egen hand dribblade till sig ett bra läge. Han hann även pricka ribbkrysset som kanske fortfarande darrar i den 35:e minuten. Ett anfall som Marco Atanakovic inledde via Max Petterson och Linus Hillemar. Anfallet gick som på ett snöre och förtjänade ett helt annat öde.

Men bara sekvensen efter ribbträffen som förtjänade ett annat öde var olyckan framme. När man pratar om marginaler är just denna match praktiskt taget en föreställning som förstärker alla som myntar orden konstant.

I ett försök att vinna bollen vid mittcirkeln hamnade Aphrem i en duell som till en början inte såg så märkvärdig ut men hördes ända ut till läktarna. Sedan följde ett skrik som fortfarande ekar, gester som berörde och ett gråt som säkerligen inte ens någon missade. Ett konstaterat benbrott där foten fick en hård smäll samtidigt som den fastnade i konstgräset.

Från att ena stunden se sitt dundrande skott så när utöka ledningen till att helt plötsligt ligga omringad av chockade lagkamrater, arenapersonal och till slut utrullad på bår i ambulans.

Personligen lider jag med ”Chrille” som fram till olyckan varit planens gigant.

Efter ett långt avbrott återupptogs matchen där Assyriska FF gick till halvtidsvila med ledningen i behåll men tyvärr även benbrottet i bagaget.

Man klev ut ganska starkt i den andra halvleken där Petterson så när sköt i 0-2. Istället började man tappa kraft i mitten och släppte in kvitteringen i minut 54.

En slö nick som precis letade sig in efter en hörna. Fram tills dess hade inte Vasalund hotat Assyriska något speciellt.

Men efter kvitteringen tog man över spelet allt mer och tryckte på för ett ledningsmål.

Atanakovic parerade ett läge från sidan, några skott utan adress eller kvalitet men ändå kändes det som om Vasalund sakande det sista lilla extra.

Matchens sista skälvande minuter bjöd på det mesta. I den 87:e minuten tappade Sam Kardar bollen i mitten som Vasalund skarpt utnyttjar till ett friläge men turligt nog är avslutet högt och dåligt placerad.

Tre minuter efter Vadalunds friläge får Jerome Tibbling ett drömläge, helt fri boxen men skjuter utanför. Anfallet var en drömkombination med en fantastisk passning som avslutning signerad Kardar. ”CJ” lär nog spela upp chansen i sitt huvudbryt antal gånger innan han sover ikväll.

Sekvensen efter ger sig Victor Åsberg på en soloraid och lyckas ta sig förbi halva Solna stad men fälls till slut, bollen rullar vidare till en fint medlöpande Kardar som är på väg mot ett friläge ensam mot målvakten och får till sin stora förtret hörs visselpipan. Domaren hade ”glömt/missat” att ge fördel.

Ursäkten från domaren kom nästan i samma stund men det är nog inte många om någon match herren i svart denna dag kommer få drömma framöver. Uruselt hanterad situation och match överlag.

Och precis i matchens sista minut kontrar Vasalund mot ett upprört Assyriska, får ett läge som inbytte Carl Norberg avvärjer men tyvärr når andra bollen en Vasalundspelare som hittar en medspelares panna och matchen förloras när pannan träffar bollen som letar sig in bakom nätmaskorna.

2-1 och slut. Mer rafflande avslutningsminuter får man leta länge efter. Man pendlade mellan himmel och helvete. Ett helvete som fick en ännu beskare smak i och med Aphrems skada.

Laget gjorde det bra trots att man fick en lagkamrat körd ut från plan i ambulans. Hade det inte varit för det felaktiga domslutet kanske Kardar nu dedikerat målet till Aphrem. Nu blev det inte så.

All heder även till Vadalunds organisation som snabbt ryckte ut med hjälp och underlättade vården.

Nästa match spelas mot FBK Karlstad den 1:a september kl 16:00 på arenan.

Skribent:Mrad Barsom