Dags att bygga på en positiv svit

Assyriska ska sikta högt mot Vasalund

Assyriska ska sikta högt mot Vasalund · Foto: Caroline Khamo

Senast mot Hammarby TFF vaskade Assyriska FF fram en seger i den absolut sista minuten. Ett resultat av ett samarbete mellan Ahmed Jenhani, Emilio Aydin och CJ Tibbling, som fick vara den som prickade in segermålet med pannan.

Just det verkar ha gett den forne talangen lite eld i kvarnen. I måndags lyckades han även sätta in två bollar i U21 matchen som Assyriska komfortabelt kammade hem med 4-0.

I samtal med tränaren Albert Krasniqi håller han med en hel del åsikter som framförs. Laget har presterat bra matcher mer eller mindre i varje kamp. Det har ofta saknats det där lilla flytet.

I kommande match ska Södertäljelaget ta sig an Vasalunds IF som man besegrade i hemmamatchen. Stockholmslaget hade på förhand tippats som en av favoriterna att ta hem hela serien men har blandat rejält.

Man tar sig an Assyriska FF med tre raka förluster i ryggen. Två av dem mot topplagen Umeå och FC Stockholm. Laget har stora kvaliteter där många spelare besitter egenskapen att kunna avgöra matcher på egen hand. Med andra ord så gäller det att ladda rejält men samtidigt även ha koll på motståndet.

Det kan exempelvis vara nästa Isak Hein, Henok Goitom eller Alexander Milosevic, alla med bakgrund i Vasalund, som dyker upp och ställer till det.

Vasalunds IF har fler kopplingar till Assyriska FF än bara vara grannen från Stockholm. Göran Marklund, Jones Kusi Asare och Christer Youssef har alla tidigare spelat med Vasalund. Man har även haft samma tränare i Azrudin Valentinc.

Förutom dessa har en hel del andra spelare förflutet i båda lagen vilket gör matchen ännu mer spännande.

Vasalund ska försöka ta sig ur en negativ spiral med tre raka förluster mot ett Assyriska som ska försöka bygga en ny positiv svit. Toppa det med det mest aktuella av alla kopplingar, nämligen att Zack Lindgren som för några veckor sen spelade med Assyriska nu ska möta just Assyriska.

Bäddat för spänning helt enkelt.

Carl Norberg är tillbaka efter avstängningen mot Nordic och lär konkurrera om en plats i elvan. Mer vill man inte försöka analysera utan bara hoppas det blir en positiv match att titta på, självklart med tre poäng hem till Södertälje.

Matchen har flyttats från tidigare fastställd matchdag och ska istället spelas på Söndag den 25:e augusti kl 18:00 på Skytteholmens IP.

Kom gärna och heja fram Assyriska FF mot ytterligare en bra prestation.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩