Uddlöst AFF i träningsmatch mot HTFF

Moses en av de bättre på planen för dagen

Moses en av de bättre på planen för dagen · Foto: Caroline Khamo

Assyriska tog emot Hammarby Talang FF (HTFF) i den näst sista träningsmatchen innan seriepremiären. En bra värdemätare mot ytterligare en seriekonkurrent och som vanligt en tuff sådan. Bortalaget skulle imponera i ett regnigt Södertälje med sina kombinationer och speluppbyggnad, ledda av före detta Assyriska- spelaren och tränaren Fredrik Samuelsson.

AFF skulle börja stark i inledningen av matchen och skapade bra chanser att göra mål. Fernandez gjorde en fin tvåfotare och sköt ett bra skott som målvakten i bortamålet behövde rädda till en hörna.

Trots en bra inledning av de rödvita var det HTFF som efter tio minuter skulle ta ledningen med 0-1 efter fint spel och mindre bra försvarsspel från AFF. 0-2 skulle komma i minut 30 efter en period där HTFF styrde det mesta av spelet och AFF kom till endast ett bra läge där Moses vänder upp i straffområdet efter ett fint inlägg av Pettersson, men målvakten lyckas greppa bollen.

Resten av halvleken var det mest HTFF som ägde bollen och AFF lyckades inte riktigt etablera det spel som vi sett i tidigare träningsmatcher. Nu hade det börjat regna en del och molnen täckte den sol som fanns.

Andra halvlek började Assyriska med att så när reducera när provspelande Isak Bråholm passade in till Fernandez, som gör ett inlägg till samma Bråholm som skjuter, men skottet rensas på mållinjen. Därefter har AFF en bra period där man pressar HTFF och förstör deras speluppbyggnad genom att bryta bollen högt uppe på planen.

HTFF skulle dock sakta men säkert ta tillbaka initiativet och Atanackovic fick stå för ett par vassa räddningar som annars hade kunnat få siffrorna att rinna iväg. AFF skulle ha en rad fina kombinationer och kom till avslut, men lyckades aldrig reducera. Istället skulle HTFF öka på ledningen två gånger om till 0-4 och fastställa slutresultatet.

AFF gör inte sin bästa match under försäsongen, men å andra sidan är det endast en träningsmatch och resultatet är helt betydelselöst. Huvudsaken är att man kan lära sig och slipa på det som behöver förbättras.

Sista träningsmatchen spelas hemma mot FC Järfälla lördag 23 mars kl. 13:00. vi ses där!

Skribent:Christian Hanna