Sportchefen försiktigt optimistisk inför hösten

"Vi kommer att visa en helt annan stabilitet" meddelar Awrohum inför höststarten

"Vi kommer att visa en helt annan stabilitet" meddelar Awrohum inför höststarten · Foto: Caroline Khamo

Det börjar dra ihop sig för en återstart i Ettan norra och Assyriska förbereder sig med både träningar, träningsmatch och en tävlingsmatch. Spelare har lämnat och nya spelare har fyllt på. Sportchef Nemrud Awrohum summerar sommarfönstret och ger klubbens syn på varför Antonio Yakoub inte hamnade i moderklubben.

Assyriska slutade vårsäsongen på en sjätteplats och har nu halva serien på sig att snygga till resultatet. Vårsäsongen bjöd på tunga skalper som segrarna mot Vasalund och FC Stockholm men också uddamålsförluster mot Umeå, som fortfarande är obesegrade, och Nordic. De två topplagen har skenat iväg i tabellen och Assyriska ligger efter med 15 p till kvalplatsen och 19 p till förstaplatsen. Nu undrar vi hur föreningen tänker inför hösten?

- Vi startade säsongen bra och piggt, man insåg direkt vilken potential denna trupp besitter. Det är första gången majoriteten av vår trupp bekantar sig med division 1 spel och trots det har våra spelare visat en enorm styrka och kvalité match för match. Nu ska vi bara bygga på det fina från vårsäsongen och försöka bli ännu bättre, säger Awrohum.

Nu har laget snart tränat i två veckor och idag spelar vi en träningsmatch mot Nyköping BIS och imorgon söndag är det DM-match (kval till Svenska cupen) mot IK Viljan från Strängnäs. Hur är stämningen i truppen? Finns det några nyheter där?

- Stämningen är på topp som vanligt, vi har en fantastiskt fin gemenskap i gruppen. I helgen är tanken att samtliga spelare ska få en match för att komma i bra form inför seriespelet. Vi har tyvärr ett par skador och skavanker på Iljam, Killian, Emilio och CJ men jag tror någon av de kommer hinna bli spelklar inför helgens matcher annars är resten fit for fight. Sedan har vi Max Petterson som är tillbaka, Aladje som ska bidra med mer stabilitet där bak. Vi har även gjort klart med mittfältaren Storm Conner Jonas född 2003 som kommer från portugisiska laget GD Estoril Praia. Vi har även vår talang Petrus Daneyl som är uppe med A-laget permanent och ska kriga om en plats. Före detta Assyriskaspelaren Mamadou Wague håller igång med laget tillsvidare, men ännu är ingenting klart, säger Awrohum.

Antonio Yakoub valde att gå till Nordic, vad är din syn på detta?
- Det var självklart tråkigt, Antonio hör hemma i Assyriskatröjan om han ska spela för ett Södertäljelag. Vi har följt honom haft en tätare dialog senaste tiden eftersom vi vet att han varit missnöjd med sin roll i Gefle, men han har hela tiden sagt att han siktar högre upp och är klar med spel i div 1. Han var medveten om att vår dörr alltid var öppen för honom men plötsligt får vi höra att han är klar för Nordic. Detta rimmar självklart inte med vår dialog. Assyriska har gjort väldigt mycket för honom och det minsta han kunde göra var att vara öppen och ärlig med oss. Vi hade kanske kunnat matcha Nordics erbjudande men nu fick vi aldrig chansen, säger Awrohum.

Du låter besviken?
- Ja såklart är hela klubben och supportrarna besvikna på hur det hela gått till. Vi har hela tiden räknat med att om Antonio återvänder till Södertäljefotbollen så ska han göra det i vår tröja. Speciellt när vi spelar i samma division som Nordic och speciellt när vi haft en sådan nära dialog. Vi hade önskat att han värderade vår dialog bättre, säger Awrohum.

Vad tror du om höstsäsongen?
- Jag tror vi kommer visa en helt annan stabilitet. Vi vet vad vi behöver förbättra och utveckla. Albert Krasniqi och Vasilios "Vasse" Boukas har jobbat stenhårt med att försöka implementera det i truppen. Vi kommer göra det jobbigt för många lag, avslutar Awrohum.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩