Oroande prestation mot FBK Karlstad

Aladje N'Djais kvittering räckte inte till poäng.

Aladje N'Djais kvittering räckte inte till poäng. · Foto: Caroline Khamo

Mot Vasalund gick domarbesluten emot så även målet i baken på tilläggstid. Mot FBK Karlstad var Aladje N'Djai tillbaka efter skada. I startelvan fick också Ahmed Jenhani plats efter det pigga inhoppet senast mot Vasalund. Plats har även hösten tagit när augusti nu blivit september där serien går fram i rusande takt.

När väl matchen startade verkade det finnas ett enda lag på plan. Skillnaden i tempo, passningspel och energi var enorm. Karlstad var definitivt det laget som spelade bäst och stundtals rullade ut hemmalaget.

0-1 kom med andra ord väldigt logiskt där en kommunikationsmiss i dem bakre leden ger öppen gata, ett läge som förvaltades väl.

Assyriska såg oengagerat, osynkroniserat och stundtals väldigt lojt ut. Karlstad skruvade upp tempot ytterligare med fina kombinationer utan att få utdelning, närmast var en stolpträff. I den 26:e minuten fick man till slut in 0-2. Även det målet tåls att diskuteras. En långboll som nickas bort men där målvakten Marko Atanackovic tagit sig ut. Det som återstod för Karlstad spelaren var att lobba in bollen.

Stundtals fick hemmalaget åka karusell vilket lämnade en hel del att önska. Trots stor dominans av bortalaget skapade Assyriska bra lägen genom Linus Hillemar som borde få ett bättre öde.

Till andra halvlek tog man sig i kragen vilket även syntes i alla fall i närkampsspelet. Hugo Fernandez avlossade ett skott som så när gick in via en försvarare. En timme in i matchen fick Christian Moses två väldigt bra chanser att reducera men kunde inte träffa målramen vid nått av tillfällena. Där var det också Hillemar som låg bakom förspelet.

Hemmalaget kom något närmare, hade mer boll men saknade det lilla extra i anfallsväg. Med ca 10 minuter kvar kunde Karlstad helt avgöra mötet men missade otroligt nog öppet mål. Istället för 0-3 reducerade Assyriska på nick via Jerome ”CJ” Tibbling fint assisterad av Fernandez.

Hoppet var nu tänt, Assyriska tuggade sig sakta in i matchen. Man flyttade upp många spelare och tog duellerna. Som belöning fick man in kvitteringen. Även den på nick signerad N'Djai.

Skulle man vända på steken? Karlstad sjönk allt mer ner för att freda inläggen mot boxen.

Men så blev det inte. Man fick inte ens med sig ett enda poäng. Karlstad rann igenom i matchens skälvande minuter då Assyriska flyttat fram alldeles för mycket och lämnat stora ytor bakåt. 2-3 i en snabb kontring blev spiken i kistan. Det kunde även bli ett till bortamål men Karlstad stod för ytterligare en grov miss.

Sista minuten bjöd inte på mycket utan man fick helt enkelt inkassera andra raka förlusten och ännu ett mål insläppt i slutskedet.

Efter denna förlust är det helt andra förutsättningar nu som gäller för klarat kontrakt. Man måste helt enkelt kunna bromsa denna negativa trend innan den fortsätter för mycket. Man har en ypperlig chans att studsa tillbaka i nästa match som spelas mot Piteå den 8:e september.

Det kommer inte vara enkelt och med tanke på första halvlekens prestation ska man inte ta något för givet. Lycka till!

Skribent:Mrad Barsom