Gedigen laginsats mot topptippade FC Stockholm

Vilda jubel när AFF tog ledningen

Vilda jubel när AFF tog ledningen · Foto: Caroliné Khamo

På självaste Ortodoxa påskdagen med en matchtid som sent fick ändras blev denna tillställning mot FC Stockholm beviset på att laget oftare triumferar över jaget. Senast det begav sig, då i en träningsmatch för inte så länge sen blev FC Stockholm en alldeles för svår motståndare vilket fick många att darra på manschetten inför dagens drabbning. Assyriska FF som i sin tur går i kamp på flera fronter doftade fortfarande sötma från vändningen mot Täby FK.

En tveksam utspark av Marko Atanackovic redan i minut ett ställde en helt fri Rashidi som dock rusade i väg avslutet över mål. Det blev startskottet på en väldigt snurrig period. Ett snabbt spelande bortalag behöll bollen i ständig rullning i jakt på ett ledningsmål. Det fick man till slut i den 19:e minuten på en situation man lätt hade kunnat undvika. Hemmalaget tillät två avslut innan det tredje satt otagbart bakom Atanackovic.

Frågan inledningsvis var, skulle detta sluta lika illa senast lagen möttes?

Svaret blev ett rungande NEJ!

Det hela började med Carl Norbergs tunnel Stockholmsspelaren Anders Hellblom på egen planhalva, sedan hittade Norberg Hugo Fernández som skarvade bollen till Christian Aphrem på mitten, som i sin tur slog en fantastisk yttersida direkt till Killian Denoual på vänsterkanten. Han hittade till slut Christian Moses som dök upp som skjuten ur en kanon och med sin vänster placerade bollen otagbart i ena hörnet. 1-1 och vittring på ytterligare en vändning.

Linus Hillemar kunde ha ordnat den redan innan paus men sköt över. Atanackovic i sin tur hindrade FC Stockholm från att gå ut till vila med ledningen i en dubbelparad värd ett eget klipp på TikTok.

Andra halvlek kom igång om än lite försent då domarkåren fick en kollega på skadelistan men som andra halvlek kom igång, för Assyriskas del.

Tre minuter in i halvleken driver Christian Aphrem vildsint med bollen, spelare runt om föll som käglor innan han till slut hittade ut till Fernandez som i sin tur fintar sig förbi sin försvarare och blir fälld i straffområdet. Domaren hade inget annat val än att blåsa straff, solklart. Fram stegade Moses, tittade upp och satte 2-1. Nu hade Assyriska FF ledningen, initiativet och vann i stort sett varje duell.

Övertaget synliggjordes ännu mer då Fernandez som nu har gjort avslutet i bortre när han skär in till sitt signum. 3-1 i krysset från bortre högra sidan kunde inte bli vackrare.

Efter målet sjönk Assyriska FF lite djupare och höll tätt utan att egentligen tillåta FC Stockholm sätta någon ordentlig press. Varje spelare offrade sig rejält vilket även märktes i ett frustrerat bortalag.

Ska man vara petig borde man kanske förvalta en hel del kontringar som spelades bort lite för lättvindigt. Kan ha berott på trötthet eller felbeslut men är det något man borde ta med till nästa träningspass så ökar man lagets repertoar ytterligare vilket kommer komma till hands längre fram under säsongen.

• Christian Aphrem gör sin bästa match denna säsong, kanske till och med sin bästa halvlek i den vita tröjan.

• Kevin Jarretts slit och genombrott i mitten trots en trög start bådade gott inför framtiden.

• Carl Norberg närmar sig lite av en kultstatus bland supportrarna.

• Killian Denoual har fortfarande inte förlorat med sitt Assyriska FF.

Men matchens lirare går helt klart till hela laget som gjorde en gedigen arbetsinsats där man visade karaktär, vilja men framför allt en vinnarmentalitet.

Nu hoppas jag att man kopierar denna insats borta mot Friska Viljor på torsdag och ordnar ytterligare poäng.