Försäsongen över

Linus Hillemar dagens enda målskytt för AFF

Linus Hillemar dagens enda målskytt för AFF · Foto: Caroline Khamo

Det har matchats intensivt under ett tag men idag var det sista föreställningen på försäsongen. I en allt mer konkurrenskraftig Stockholmsfotboll där många lag som tidigare inte konkurrerat om platser högt upp i seriesystemen och spelarvärvningar måste man som klubb idag alltid sträva framåt. På försäsongens sista match stod FC Järfälla för motståndet. Laget befinner sig i division 2 för tillfället men med målet att ta sig upp denna säsong.

Assyriska FF i sin tur mönstrade en elva som gav en del funderingar kring hur det egentligen kommer se ut i premiären mot Piteå.

När bollen börjat rulla dröjde det inte länge förrän Assyriska skapade dem första skarpa chanserna. En utspark från Marco Atanackovic togs vackert ner av Hugo Fernandez som i samma veva som nedtagningen vann mark, frispelade Christian Aphrem utan att läget resulterade i mål. Sekvensen efter fick samme Aphrem ytterligare ett skottillfälle utan att lyckas ge hemmalaget ledningen.

Nästa läge fick Fernandez som med sin höger avlsutade i burgaveln på en passning snett bakifrån.

En bra inledning som grusades i och med trippelslarv i dem bakre leden. Passivt, tamt och felbeslut ledde till Järfällas väldigt enkla ledning.

I den 22:a minuten dök en superchans upp för kvittering då Linus Hillemar snyggt passerar sin försvarare på vänsterkanten, serverar en helt fristående Chrisitan Moses men även denna gång bränner hemmalaget ett friläge.

Assyriska FF hade mer boll och anfall men spelet saknade tempo och intensitet vilket gjorde det ganska enkelt att avvärja. Istället var det Järfälla som fick det bästa läget i slutminuten men missade chansen att utöka sin ledning. Domaren stängde därefter händelserna under första halvlek.

Hemmalaget inledde även den andra halvleken bäst då Fernandez fick ett fint läge på sin kant men idag verkade foten inte rätt inställd.

I den 56:e minuten kom så till slut kvitteringen. Moses som tagit emot bollen djupt ner på planen, hittade en flygande Hillemar på sin kant som på ett tillslag bredsidade in bollen i nedre bortre sidan av målet.

Hillemar hade även ett skott som Järfällas målvakt ganska enkelt tippade över till hörna. Hillemar var den spelare som skapade mest för hemmlaget denna eftermiddag.

Med tjugo minuter kvar klev en för dagen stabil Adi Tahirovic in i handlingarna. Efter en hörna var han ytterst nära att knoppa in ledningsmålet men missade med fel fot. Minuten efter åkte han på sitt andra gula kort och fick syna det röda kortet. Det ska tilläggas att händelsen föranleddes av en ganska dålig bakåtpassning.

Med en man mindre blev hoten färre men innan domaren blåste för slutsignal hade bägge lagen varsitt drömläge att avgöra matchen men det ville sig inte och oavgjort får ändå ses som ett ganska välförtjänt slutresultat.

Nu när försäsongen är över och skarpt läge närmar sig med stormsteg finns det ganska många funderingar. Positiva men även negativa. Med det sagt så var det kul att se Jerome Tibbling ( CJ) i Assyriskatröjan igen.

Vi tackar av årets försäsong som ändå varit bra till stora delar och önskar laget lycka till i premiären borta mot Piteå kommande vecka. En tuff match på förhand med tanke på resan dit och motståndarnas spelsätt. Med det i åtanke blir det ännu mer motiverande att motbevisa förhandstipparna. Även dags för publiken att hitta tillbaka till arenan igen på kontinuerlig basis. Ska man supporta ska man göra det helhjärtat.

Framåt AFF!!

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩