Utveckling och samarbete i fokus

A-lagets matcher en viktig del för att skapa större intresse

A-lagets matcher en viktig del för att skapa större intresse · Foto: Caroline Khamo

Som många alla vet så är barnen och ungdomarna kärnan i varje förening. Utan dem saknar verksamheten en stabilitet och framtidstro. Det en är många krafter i Assyriska FF som ger sitt yttersta för att skapa rätt förutsättningar för barnen att lyckas och förhoppningsvis se barnen någon gång i framtiden ta det där klivet ut i samhället med rätt verktyg i ryggsäcken. Oavsett om det är inom fotbollen eller när vuxenlivet knackar på axeln.

Ett delmoment i det hela är att man som ledare ska tänka framåt och ge barnen en grund att kunna bygga på sig själv som spelare och individ.

Under det gångna året har jag tillsammans med mina kollegor i Assyriska P-13 och ansvarige för Assyriska P-14 Ibrahim Kerimo haft lite diskussioner om hur man kan stärka spelarna i sina egna led på flera nivåer.

Tillsammans kom vi fram att ett av dem stegen är att kunna låta dem från den ålderskullen som tagit störst steg i sin utveckling hittills pröva vingarna med den kullen som är ett år äldre och kommit längre i sin utveckling. Det ska även vara samma process om man har en nivåindelning i sin respektive årskull. Man ska kunna se till att alla får känna på nivåerna. Det finns ingen där ute som kan peka sitt finger och säga, han eller hon kommer ta sig hela vägen. Processen är väldigt komplex helt enkelt.

Därför kommer vi nu tillsammans från och med Maj månad ge chans till träningsmöjligheter för en eller två spelare åt gången. Tanken att dörren ska vara öppen för oss som ledare att kunna utbyta idéer och att spelare ges en möjlighet att testa på en annan nivå.

Redaktionen träffade Ibrahim Kerimo för att få höra lite hur han och ledarna i P-13 resonerade kring detta?

Vår idé kom efter att vi under ett sommarlov blandade lite bland spelarna under fritiden. Detta ledde till att dem yngre spelarna lös upp efter passen. Dem efterfrågade detta igen. På något sätt så fick dem med sig en värdefull upplevelse från dem tillfällena. Det var så vi fick idén, kanske vi kan använda oss av det i den ordinarie verksamheten.

Det kan bara ge positiva effekter. Först och främst får barnen en större "kompisgrupp" som dem kan få nytta av i skolan och på fritiden. För det andra en utveckling i sin utövning av fotboll och få känna på en äldre kull.

Vi ser fram emot att testa detta under en period och hoppas på att fler följer efter. Det är många föreningar som för över spelare mellan sig till specifika matcher och träningsmoment vilket bara stärker hela ryggraden och varumärket i föreningen i slutändan.

Samarbete är den största framgången i allt man gör, fotboll är inget undantag.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩