Christian Aphrem slog till med en drömträff i segern.

Christian Aphrem slog till med en drömträff i segern. · Foto: Redaktionen

Nästan halvvägs in i säsongen har Assyriska FF inte ställts på några större prov. Inte blev det annorlunda denna gång också. Visby Gute från Gotland försökte men drog oftast det kortaste strået.

Tillbaka i elvan denna helg var Linus Hillemar, Victor Åsberg och Hugo Fernandez som förra helgen fick vila.

Första halvlekens start visade egentligen ingenting. Inte ens dem utvilade spelarna märktes något utöver det vanliga. Inte ens mitten och slutet gav tendenser på fotboll värt att notera.

I den 18:e minuten var bortalaget nära att spräcka nollan med ett självmål och förutom Ahmed Jehnanis drbibblingsraid längs vänsterkanten och detsamma av Fernandez på högerkanten skapades inga direkta farligheter. Med ett stort bollinnehav och övergripande kontroll spelades dem första 45:minuterna lite i skymundan.

I en väldigt seg, tam och diffus halvlek tar man med sig Ahemd Jehnanis insats som det mest märkbara.

Assyriska FF inledde den andra halvleken desto mer frenetiskt med att öka bolltempot en aning vilket direkt mynnade i en hörna från höger sida. Den kunde Taofiq Hannioui nästan nicka in men bollen ville annat. Situationen efter den chansen lyckades hemmalagets Christian Aphrem snyggt dämpa bollen och drämma till bollen vackert, en bit utanför straffområdet.

Tätt efter 1-0 utökades ledningen genom Chrisitan Moses som enkelt rakar in bollen på passning av Victor Åsberg. Dessförinnan hade Fernandez skurit in via högerkanten och skapat oreda.

I den 63:e minuten punkterades matchen helt då Åsberg med matchens finaste passning hittar en djupledsspringande Fernandez som i sin tur håller ifrån sig sin försvarare och sätter in bollen högt via ribban med fel fot.

Anfallet efter utökar Linus Hillemar till 4-0 på en volley som studsar och letar sig i bortre krysset, inlägg av Fernandez.

I och med 4-0 målet hade Assyriska FF gjort fyra mål på fjorton minuter vilket får ses som en väldigt bra utdelning med tanke på hur första halvleken såg ut. Båda lagen gör efter detta en hel del byten som rubbar balansen i matchen. Innan slutsignalen bjuds Gute på en reducering då Hannioui råkar trampa på bollen och friställer en bortaspelare. En vacker passning till lagkamraten som bara behöver slå in bollen i tom bur. Inte mycket Jakob Rhawi kan göra åt, speciellt med tanke på att matchen ändå var ganska ensidig.

Från denna match tar man med sig slutresultatet och avslutsmomenten som ändå får sägas var effektiva. Det återstår nu ungefär halva försäsongen som säkerligen lär bjuda på en hel del upp och ner.

Nästa uppgift för laget blir att försöka demontera ner Sollentuna redan nu på onsdag kväll.