Tre Assyriskaspelare i Topp 30

Marcus Linday, Rinor Nushi och Cihan Gavgacioglu på Sportbladets Topp 30

Marcus Linday, Rinor Nushi och Cihan Gavgacioglu på Sportbladets Topp 30 · Foto: Tiama Esa

Igår presenterade Sportbladet de 30 bästa spelarna i landets sex division 2-serier. På listan återfinns tre Assyriskaspelare och det ska föreningen känna stolthet över. Två av dem är nyförvärven från Segeltorps IF Rinor Nushi och Cihan Gavgacioglu - men den som nådde närmast toppen är unge hemmasonen Marcus Linday.

Det är Sportbladets expert Per Antonsson som gått igenom samtliga div 2 klubbar i landet och rankat de 30 bästa spelarna under denna säsong. På listan finns alltså tre Assyriskaspelare, en av dem, hamnade t o m på andra plats; Marcus Linday.

Vi som följt Marcus de senaste tre åren är inte alls förvånade, han har tagit flera steg i sin utveckling och det är naturligt att han får denna uppmärksamhet. Antonssons motivering för Marcus är; Central mittfältare som är riktigt stark både defensivt och offensivt. Har gjort en strålande säsong och varit den bästa spelaren denna säsong i Södra Svealandserien. Hans speluppfattning håller riktigt hög klass, en spelare som sällan tar ett felaktigt beslut. Extremt lovande och spännande spelare som kan gå riktigt långt.

Assyriska var det lag som hade flest spelare på listan och det visar bara att föreningen mår som bäst när det gäller det sportsliga just nu.

- Det här är fantastiskt roligt och hedrande för oss som förening. Att ha med 3 spelare i topp 30 är ett bra betyg för främst spelarna men även tränarna Hassan Hallal och Mahdi Vaseghpanah som jobbat hårt med spelartruppen. Vi är också stolta över att hemmasonen Marcus Linday nästan kammar hem förstaplatsen, det är ett kvitto på hur bra han är. Det skulle förvåna mig om Marcus inte blir utlandsproffs och spela i landslaget innan han lägger skorna på hyllan i en avlägsen framtid, säger Moussa Esa, ordförande för Assyriska FF.

Meste poängplockaren Rinor Nushi och publikfavoriten Cihan Gavgacioglu är också två av de mest tongivande spelarna i både laget och serien och belönades också helt logiskt med en plats på Antonssons lista med följande motiveringar;

På 11:e plats Rinor Nushi: Kvick och teknisk yttermittfältare som är en riktigt vass dribbler. Har hållit en hög nivå hela säsongen och varit stark bidragande till den fina säsong Assyriska FF gör. Nyförvärv som förra säsongen spelade i division 3 med Segeltorps IF. Var en jättetalang i de yngre åren och har varit ungdomsproffs i West Ham United.

På 18:e plats Cihan Gavgacioglu: Nyförvärvet från Segeltorps IF har varit en stor sensation denna säsong. Är en stark och brytningssäker mittback med stor arbetskapacitet. Har även ett bra långskott och har gjort några fina mål. Har varit den bäste försvararen i Södra Svealand.

Vi gratulerar Marcus, Rinor och Cihan - sikta mot stjärnorna killar!

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩