Skadedrabbat Assyriska föll mot Gefle

Mycket kamp och litet bollinnehav räckte inte till några poäng mot Gefle IF.  [FOTO: NMT Media]

Mycket kamp och litet bollinnehav räckte inte till några poäng mot Gefle IF. [FOTO: NMT Media] · Foto: NMT Media

Hemma mot Hudiksvall blev det tre poäng efter ett sent straffmål från Antonio Yakoub, men matchen betydde också att Adi Tahirovic belv avstängd efter sitt tredje gula kort och viktiga försvarspjäsen Kyle Konwea skadade sig. Två viktiga spelare som i princip startat samtliga matcher i år. Träningsveckan innebar också att ytterligare två nyckelspelare försvann p g a av skador. Först Skadade Gino berg sin fot och sedan stukade även Christian Aphrem sin fot.

Tränare Augar och Ländin fick gnugga geniknölarna för att sätta ihop ett slagkraftigt lag som skulle kunna ge Gefle IF en match. Tränardoun hade redan på försäsongen besegrat Gävlelaget på deras hemmaplan och kände att de hade möjlighet att, under normala omständigheter, rubba hemmalaget. Men de visste också att det skulle bli svårt med fyra nyckelspelare borta.

Solen sken på halva Gavlevallen och publiken var tillbaka, hela 401 av totalt tillåtna 500 hade sökt sig till att se hemmalaget ta emot Assyriska FF. Svagt intresse kan man tänka sig efter att restriktionerna lättat och mycket riktigt buade publiken när publiksiffran utannonserades. Att fotbollen i anrika Gefle IF inte lockar fler är förvånande och därav besvikelsen.

Vad bjöds publiken på då? Ett lågt spelande Assyriska som hade väldigt lite boll och när man hade den visste man inte riktigt vad man skulle göra med den. Gefle tilläts att se bra ut alldeles för ofta och när man får ha så mycket boll och så många fasta situationer kommer även målen till slut.

I 23:e minuten fick Gefle en av många frisparkar som de även vann andra bollen på och Linus Sahlin som enkelt drog en försvarare och sköt 1-0 vid Nahir Salibas närmaste stolpe. 2-0 kom på första halvleks övertidsminut, psykologiskt destruktivt för bortalaget. Ett snabbt fint anfall som Assyriskaförsvaret inte alls hängde med på, här bjöd Gefle på matchens prestation.

Det märktes att Gefle hade stor respekt för Assyriskas skyttekung Antonio Yakoub som hårdbevakades. Assyriskas vassaste chanser var ett fint inlägg av Kevin Sharro som Antonio Yakoub mycket väl kunde få en tå på den och gjort ledningsmålet redan i nionde minuten. Den andra farligheten var ett välplacerat skott i ribban av Gabriel Aphrem som kunde betytt 1-1. Det avslutet förtjänade ett bättre öde.

Den lilla ljuspunkten Assyriska FF får ta med sig från matchen är att våra två yngsta spelare fick speltid och gjorde det bra. Marcus Linday fick 25 minuter och var nära att noteras för en assist i slutet på matchen när han hittade Amani Biregey med ett precist inlägg i straffområdet. Även dedebuterande Emilio Aydin, nyss fyllda 17 år och fick 11 min i A-lagströjan, var mycket nära en assist till Antonio Yakoub. Det bådar gott att ha dessa killar i laget.

Nu får Assyriska FF tagga inför första matchen med publik hemma mot IFK Haninge kommande lördag redan kl 13:00. Då är definitivt Adi Tahirovic tillbaka och vi får hoppas på att sjukstugan är över för de andra. Vi hoppas på storpublik som bjuds på tre nya poäng.