Sjutusan vilken seger

Matchens gigant Linus Hillemar var bländande i både spelet och poängproduktionen. Det resulterade i två mål och en assist mot IK Sleipner · Foto: Caroliné Khamo

Mörka moln hade lagt sig som ett tjockt töcken över staden Södertälje där våldet stått i centrum. Ett våld som båda lagen tillsammans manifesterade emot innan avspark. För hemmalaget gällde det att fortsätta jaga serieledning och samtidigt försöka skina lite i detta mörker.

Assyriska FF som tog emot IK Sleipner lämnade startblocket i högsta hastighet. Man dikterade tonen omedelbart där Linus Hillemar och Hugo Fernandez dirigerade takten i starten. Fernandez som kanske gjorde sin bästa match spelmässigt hittills fick första läget men avslutade högt över. Bortalaget tryckets bakåt meter för meter. Fernandez skulle igen hålla sig framme efter en finurlig löpning och denna gång rätt kalibrerad nickar han in ledningen fint framspelad av Hillemar.

Assyriska ökade på sin ledning i den 21:a minuten genom Hillemar som iskallt placerar in bollen i bortre burgavel fint skarvad av Bachir Katourgi. Firandet efter andra målet hann knappt ta slut innan 3:an låg i samma högra burgavel inslaget på volley genom Hillemar igen. Förarbetet även den magisk signerad Katourgi och Marcus Linday.

Nu var känslan att varje anfall skulle rassla i nätet. Vart skulle detta sluta?

En iskall lobb värt entrépengarna gav delvis svar på frågan. Katourgi som fint assisteras av Fernandez jublade med stil. Halvtidspaus och totaldominans av Assyriska FF.

Domaren hann knappt vissla igång den andra halvleken innan Linday forcerar fram en hörna. En kort variant, en mottagning, en justering och ett avslut i bortre krysset av vår egen dansande Cihan Gavgacioglu. Ytterligare ett drömmål att notera i blocket. I den 51:a minuten kommer även 6-0 genom ett självmål där jag tycker Hillemar kan krediteras med en assist.

Hemmalaget lyckades även göra 7-0 genom Fernandez som påpassligt höll sig framme på Rinor Nushis magiska inspel. I och med det målet hade nu Assyriska gjort mål var tionde minut med tjugo minuter kvar. Det blev även det sista målet för kvällen. Resterande tid skulle visa sig vara en transportsträcka till slutsignalen. Tränarduon genomförde lite byten och laget lugnade ner tempot rejält.

Svaret till frågan som flög förbi i början fick sig ett glasklart svar, det slutade i sjunde himlen. Vi tackar laget för denna prestation och önskar dem fortsatt lycka.

Nästa match spelas borta mot Karlberg på Stadshagens IP den 9:e oktober kl 12:00. Kom och stötta laget till seger.

Skribent:Mrad Barsom