Mållöst i årets första träningsmatch

Rinor Nushi har full kontroll över bollen i tuff kamp mot Newrozförsvaret. Unge Emilio Aydin är med som understöd.  [FOTO: Redaktionen]

Rinor Nushi har full kontroll över bollen i tuff kamp mot Newrozförsvaret. Unge Emilio Aydin är med som understöd. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Redaktionen

Det var en grå lördagseftermiddag när Assyriska tog emot Newroz FC på Södertälje Fotbollsarena. Assyriska hade två veckor av försäsongsträning i sig och fokus har varit mer på lagbygget och fys än på själva spelet. Ändå kunde man skönja fina tendenser till spelidé och en viss hunger på planen.

Assyriska ställde upp med en 4-3-3 formation. De rödvita, som hade många nya spelare samt provspelare, rivstartade matchen genom att Linus Hillemar kom fri mot målvakten, dock var skottet tamt och hamnade utanför burgaveln.

Alexander Jakob är tillbaka i klubben efter utlåningen till Trosa och startade matchen. Han sprang förbi backlinjen i den 33:e minuten och var sånär att peta bollen, dock hann målvakten före och rensade bollen.

I den 40:e minuten dribblade Rinor Nushi, som kom förbi flera gånger på sin kant och var dominant under den första halvleken, förbi en spelare och spelade Hillemar, som dock inte var beredd på passningen och skarvade bollen utanför mål.

Domaren blåste av första halvleken och för att summera Assyriskas insats så var den bra sett till att det var lagets första match för säsongen.

Den andra halvleken startade som den första, nämligen med ett Assyriska i kontroll. Andra halvlekens första chans tillägnades Emilio Aydin som hade hoppat in istället för Alexander Jakob. Assyriska kombinerade väldigt bra och avslutade anfallet genom en passning av Nushi till Aydin som sköt bollen in i mål, dock dömdes målet bort för offside.

Assyriska fortsatte att pressa Newroz och fick resultat när Adonis vann bollen, tog några steg fram och sköt ett långskott som publiken trodde gick in i mål, dock träffade bollen burgaveln.

Newroz började spela upp sig och kom till ett bra anfall, men Rhawi var snabbt ute och räddade ett farligt skott från att gå in. Fin räddning av Rhawi som kom ut snabbt när många målvakter väljer att stanna på mållinjen.

I den 73:e minuten spelade Linday fram till Navarro som var väldigt nära att skjuta in bollen i mål, dock gick skottet precis över ribban.

Efter det gjordes en del byten där P-19 spelare kom in och ville visa att de förtjänar en plats i A-laget.

I matchens slutskede var det väldigt nära att Newroz skulle vinna matchen när de spelade sig fint på den högra kanten och slog ett inlägg som nådde en Newrozspelare, som däremot nickade bollen i ribban.

Två minuter efter matchens största målchans blåser domaren av matchen. En helt okej insats där AFF kommer till många lägen, men likt föregående säsong så är laget fortfarande ineffektiva i den sista tredjedelen, inte så konstigt när man tänker efter att fokus ligger mer på fys och lagbygge än spelet just nu. Vi tar nya tag under nästa vecka!

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩