Låt glöden fortsätta brinna

Zelge Fans manar på laget i Norrköping mot IK Sleipner. [Foto: Caroline Envia Khamo].

Zelge Fans manar på laget i Norrköping mot IK Sleipner. [Foto: Caroline Envia Khamo]. · Foto: Caroline Envia Khamo

Efter halva säsongen spelad befinner sig Assyriska FF i ensam serieledning i det getingbo som bildats i toppen av Div 2 Södra Svealand, där hela fem lag kämpar om seriesegern. Det råder sommarlov för spelarna och ett tillfälle att samla krafter för den avgörande andra halvan av säsongen. Det ska inte förglömmas att det är ett tämligen nytt Assyriska som haft en stor spelaromsättning och brottats med många skador på viktiga spelare. Trots det leder AFF serien och har satt sig i ett bra utgångsläge för resterande del av säsongen. Men hur har det egentligen gått till?

Efter förra säsongens bottennapp i Ettan Norra där Assyriska blev degraderade med ett måls målskillnad var det oerhört dystert bland spelare, ledare och framför allt supportrar. Somliga undrade om engagemanget runt klubben skulle dö ut och glöden hos alla eldsjälar skulle släckas. Så har inte visat sig vara fallet. Tidigt på försäsongen gjorde klubben klart med tränarna Hassan Hallal och Mahdi Vaseghpanah och spelarbygget kunde sättas i drift. När premiären mot lokalkonkurrenten och hårt satsande United närmade sig frågade alla sig: hur ska detta gå? Förväntningarna var inte skyhöga runt klubben, men tränarna var överens; serien är ett maraton och laget kommer bara bli bättre och bättre med tiden.

När spelarna väl kom ut ur spelartunneln i premiären kunde det konstateras att engagemanget runt klubben inte alls är dött. Zelge Fans var på plats med tifo och bjöd på dans vilket höjde moralen i laget. Assyriska tog tag i taktpinnen tidigt och många var förvånade över hur ett nytt sammansatt lag lyckades hitta varandra så bra. Alagie Sosseh kunde cykelsparka in 1-0 i första halvlek och Cihan Gavgacioglu kunde med en frispark utöka till 2-0. Men på något sätt lyckades United både reducera och kvittera innan domaren satte pipan i munnen. Det var ett besviket Assyriska som förtjänade vinsten, men ändock var det mycket positivt att hämta från matchen. 

Därefter lyckades laget rada upp två segrar mot IFK Lidingö och IFK Eskilstuna innan det var dags för det efterlängtade derbyt mot Syrianska FC. Publikfest, känsloladdat och stort drama i slutminuterna väntade. Syrianska tog ledningen tidigt i matchen och kunde neutralisera ett Assyriska som inte gav sig och fortsatte kämpa på med publiken i ryggen. Kvitteringen kunde komma i den 58:e minuten genom Alagie Sosseh och det kunde inte bli mycket bättre än att Sosseh i den 93:e minuten satte det avgörande målet från straffpunkten och rusade mot de euforiska Assyriska-supportrarna. Storebror, bäst i stan och inga tvivel kring engagemanget runt klubben.

Efter derbyt vann AFF ytterligare två matcher mot Trosa-Vagnhärad SK och Smedby AIS, innan en någorlunda svacka började, vilket kantades av många skador på nyckelspelare. Oavgjort mot toppkonkurrenten Nyköpings BIS och mot Huddinge IF följdes upp av första förlusten för säsongen mot Enskede IK. Men laget kunde resa sig igen och radade upp tre raka segrar mot Värmbols FC, Arameisk-Syrianska IF och Karlbergs BK.

De två sista matcherna innan sommaruppehållet var Bachir Katourgi huvudmannen med sin kvittering i 90:e minuten borta mot IK Sleipner och matchavgörande 1-0 på hemmaplan mot IFK Lidingö. 

Vi tar således med oss att Assyriska befinner sig i serieledning och att klubben andas tack vare supportrarna som kommer och stöttar laget; låt glöden fortsätta brinna!

Skribent:Christian Hanna
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩