I hjärtat av fotbollsfebern: En intervju med Albert Krasniqi

Det är en förväntansfull Krasniqi som ska leda sitt Assyriska ikväll.

Det är en förväntansfull Krasniqi som ska leda sitt Assyriska ikväll. · Foto: Caroline Khamo

Mitt i den brinnande fotbollsfebern satt jag ner med Assyriska FF:s tränare efter en avgörande match. Stämningen var laddad, och genom vårt samtal blev det tydligt att tränaren brann för sitt lag.

Det var ett hett och spännande derby mellan Assyriska och Syrianska. Efter att ha släppt in ett tidigt mål i derbyt mot Syrianska, förklarade tränaren att han inte var det minsta orolig. Trots att det var det första anfallet och motståndarna gjorde mål, kände han en stark tro på sitt lag. "Visst, vi har många unga spelare, men jag vet vad mitt lag går för", sa han med en bestämdhet i rösten.

Kvitteringen var en vändpunkt. Den gav laget en känsla av att de kunde ta sig an vad som helst. "I sådana här matcher finns det mycket nerver och tänkande", medgav tränaren, "men kvitteringen gav oss självförtroende att bete oss som vi brukar på planen."

När samtalet riktades mot motståndarnas aggressiva spelstil, blev det klart att de hade tagit över spelet under första halvlek. "De var extremt aggressiva", förklarade tränaren. "De tog över mittfältet och överbelastade oss, särskilt på vår högerkant."

I halvtid hade han gett sitt lag några taktiska råd. Han hade betonat vikten av att justera spelet för att bättre kunna hantera motståndarnas överbelastningar. "Vi behövde lita på vår rutin, även om det var en utmaning med tanke på att vi är ett ungt lag. Men i andra halvlek tog vi över."

Ett särskilt ämne som diskuterades var lagets förbättrade förmåga att göra mål på fasta situationer. Tränaren menade att det var en kombination av skickliga spelare och rätt taktik. "Det är en kombination, Calle måste jag lyfta, hans fot är fantastisk! Sen har jag mina futsalkunskaper inom fasta situationer som har hjälpt. När du har både bra inlägg och huvudspelare, är resten upp till tränaren", sade Krasniqi.

Tyvärr hade matchen avbrutits tidigt, Krasniqi ger sina tankar kring avbrottet.

När matchen avbröts var mitt första fokus att hålla grabbarna varma. Vi samlades i omklädningsrummet, gjorde en rad övningar för att hålla musklerna aktiva," berättar tränaren. "Vi var mentalt beredda på att spela klart den kvarten som var kvar. Killarna var laddade för att gå ut och spela sista kvarten. Men när beslutet kom, meddelade jag dem att matchen inte skulle fortsätta."

Idag kom beskedet om att svenska fotbollsförbundet hade tilldelat Assyriska segern med 3-0." Oavsett beslut, har jag alltid haft fullt förtroende för mitt lag. Jag visste att oavsett motstånd från Nyköping eller Syrianska, skulle vi klara det. Jag känner mina spelare, och jag vet att de alltid stiger upp till utmaningen."

Men det är den kommande matchen mot Nacka som nu är i fokus. "Det här är den riktiga finalen," insisterar tränaren. "Oavsett om vi fick de tre poängen från den tidigare matchen eller inte, är det här matchen som verkligen räknas. Nacka är ett skickligt lag, de vet hur man hanterar bollen och spelar sitt spel. Det kommer definitivt att bli en utmaning, men vi är beredda att möta den och strävar efter de tre poängen.”

Veckans träningar hade gått bra, berättade tränaren. "Killarna är taggade, och träningarna har varit fulla av energi." Två spelare missar dock matchen, Alchahin på grund av sjukdom och Niang på grund av avstängning. "Resten av truppen är redo. De är hungriga, de vill detta."

Det är svårt att inte tänka på den enorma pressen som vilar på lagets axlar, speciellt när de ställs mot ett lag som Nacka, som kanske inte har lika mycket att spela för. "Men killarna vet vad som står på spel. De behöver ingen extra push. De vet att varje match nu är avgörande."

Krasniqi svarar på frågan om nyckeln mot Nacka. "Taktik. Det handlar om att vara smartare, snabbare och hålla sig till planen. Vi måste säkra de tre poängen. Varje rörelse på planen måste vara genomtänkt."

Vi pratade litegrann om supportrarna, Krasniqi uppmanar alla till att vara på plats. "Jag hoppas verkligen att de fyller hela läktaren, från den ena sidan till den andra, ända ner till vattnet."

Han avslutar med en direkt vädjan till fansen: "Om du kan sprida ordet, gör det. Uppmana alla att komma. Det betyder allt för killarna.

Med dessa kraftfulla ord går det inte att missta sig om tränarens känslor. Detta är inte bara en match; det är en gemensam ansträngning mellan spelare och supportrar. Och båda parterna är redo att ge allt. Med dessa ord avslutar vi samtalet och det känns verkligen som att det är en Albert som är redo att leda dem in i en av säsongens största matcher. Och en sak är säker: de kommer inte att ge upp utan strid.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩