Holländsk vänsterback stärker Assyriska FF

Smith är ivrig att visa sina kvaliteter för supportrarna

Smith är ivrig att visa sina kvaliteter för supportrarna · Foto: Redaktionen

Ytterligare ett nyförvärv presenteras dagen innan seriens höstsäsong startar. Denna gång är det den nederländska Virgil Smith, vänsterback från Watergraafsmer. ”Klubben känns som ett hem redan”, säger Smith till redaktionens Emanuel Barmasi.

Den pojklandslagsmeriterade holländaren med två landskamper för Nederländernas U-17 lag ansluter till Assyriska FF efter att ha spenderat sin inledande karriär i sitt hemland. Smith menar att han ville testa vingarna utomlands.

- Jag ville ha ett nytt äventyr. Nederländerna är bra, men jag tror att mitt spel passar bättre utomlands än i mitt land, inleder Smith. 

Assyriska FF blir därmed den första klubben utanför Nederländerna för Smith. Han motiverar beslutet till att komma till klubben.

- Min personliga tränare hade kontakt med klubben och sedan hade jag kontakt med klubben och det ledde till beslutet att komma hit. Landet är fint med väldigt mycket natur, jag kan verkligen koppla av här. Klubben är väldigt härlig med en fin arena. Folket här är också väldigt bra mot mig och har tagit hand om mig, främst Effe (Eufrat Barmousa, red anm.) och Taofiq har hjälpt mig extra mycket. Jag har varit här i 10-15 dagar och det känns som att jag har varit här i en lång tid, säger Smith.

 Född 1998, hoppas Smith på att ta sitt spel till nästa nivå.

 - Jag skulle nog beskriva mitt spel med att jag är snabb, har alltid vilja att gå med i anfall, aggressivitet i tacklingar samt bra med inlägg, förklarar Smith.

 Assyriska FF spelar på bortaplan imorgon mot Smedby och Smith hoppas att laget kan plocka tre poäng i jakten på uppflyttning.

 - Om vi alla spelar på våra styrkor så tror jag att vi kommer göra ett bra resultat (mot Smedby, red anm.). Om vi alla är fokuserade på våra uppgifter så tror jag att vi kan klara uppflyttningen till Ettan. Laget har bra kvaliteter till att klara av utmaningen, menar Smith.

 - Jag kommer att ge 100 procent för denna klubb och om vi håller fast i den familjära atmosfären så kommer allt att gå bra, avslutar Smith.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩