Hård kamp gav tre sköna poäng

Det krävdes till slut hårt arbete för 3 poäng. [Foto: Redaktionen].

Det krävdes till slut hårt arbete för 3 poäng. [Foto: Redaktionen]. · Foto: Redaktionen

Efter den fina prestationen i premiären där spelet andades kreativitet stora delar av matchen var förväntningarna höga. Assyriska FF tänkte fortsätta på samma bana mot IFK Lidingö.

Och så blev det faktiskt under merparten av första halvlek.Tankarna förvaltades till chanser, snygga kombinationer och till slut ett mål snyggt inprickat av Victor Åsberg på volley i den 14:e minuten. Ska dock även ges mycket beröm för framspelningen av Martin Stigemalm.

Assyriska FF anföll ganska mycket på kanterna via Rinor Nushi och Linus Hillemar. Det var dock Marcus Linday som ordnade fram straffen en minut efter ledningsmålet. Fram klev Rinor Nushi för att mer eller mindre punktera tillställningen. Det blev tyvärr inte så, målet missades helt och hållet. Assyriska FF behöll dock taktpinnen mot ett långbolls spelande Lidingö. Alaghie Sosse hade en nick räddad på mållinjen och innan halvleken tog slut han även Rinor Nushi bränna ett friläge. Mycket av första halvleken rent offensivt, kretsade faktiskt kring Rinor Nushi.

Istället för att inta planen igen med en bekväm ledning fick man nöja sig med 0-1 och precis som i premiären släpptes motståndet in i fighten. Laget tappade merparten av sitt spel där väldigt lite fungerade. IFK Lidingö fortsatte spela med långa bollar, skarv och försök till djupled. Förutom ett skott i stolpribban skapade man faktiskt inte så många heta målchanser men lik så väl blev det nervöst då man historiskt alltid har negativa bilder i bakhuvudet.

Efter domarens lite väl långa tillägssminuter kunde Assyriska FF till slut kamma hem tre sköna poäng. Välförtjänt seger trots den diffusa andra halvleken. Man kan även ha många åsikter om underlaget som var under all kritik. Det var närmare en konstgrusplan än en konstgräsplan.

Skönt att Ferid Ali gjorde debut, han kommer säkerligen bidra med mycket till offensiven när han kommit igång.

Ytterligare cred bör ges till Victor Åsberg, Martin Stigemalm, Cihan Gavgacioglu och en mycket pigg Emilio Aydin som på slutet höll uppe pressen.

Nästa match spelas på hemmaplan mot IFK Eskilstuna den 17:e april kl 16:00. Kom och stötta laget mot seriesegern.

Skribent:Mrad Barsom