Egna produkterna fixade poängen mot Arameiska

Samtliga fem poäng från egna produkter; två mål från Emilio Aydin yngste spelaren i laget, ett kanonmål av Christian Aphrem och varsin assist från Linus Hillemar, Nemrud Awrohum och Marcus Linday. [FOTO: Redaktionen & Caroliné Bernadotte Khamo] · Foto: Redaktionen och Caroliné Bernadotte Khamo

Efter den senaste vinsten på bortaplan med 0-3 mot Värmbols FC åkte Assyriska FF den korta resan till Norsborg i Botkyrka för ett mini-derby mot Arameisk-Syrianska. Trots att motståndarna inte inlett säsongen på bästa sätt lever derbyn alltid sina egna liv och det var viktigt att inte underskatta på något sätt. Solen hade tittat fram på riktigt under dagen för att under andra halvleken täckas av moln och ersättas mot kraftig vind.

I startelvan för dagen ställde Assyriska upp med hela sex egna produkter, något som är väldigt glädjande och ett kvitto på att satsningen på ungdomsverksamheten ger frukt. Med spelare som Ferid Ali och Alagie Sosseh på bänken och en David Durmaz som fortfarande är på rehab var det på förhand en tuff utmaning för laget.

Matchen i sig började väldigt avvaktande från Assyriskas håll och de inledande minuterna handlade mest om Arameisk-Syrianska. AFF växte successivt in i matchen och började ta mer och mer kontroll. I den nionde minuten tog den vindsnabbe Linus Hillemar sig fram på sin högerkant och gjorde ett inspel som på något sätt hamnade mellan benen på målvakten. Innan bollen var över mållinjen var Emilio Aydin påpassligt framme och petade in den. Hillemar hade återigen visat prov på sin fart och tekniska förmåga och pigge Aydin förvaltade det på bästa sätt. 0-1 var ett faktum och Assyriska fortsatte kontrollera matchbilden.

Arameisk-Syrianska var dock inte ofarliga och Marko Atanackovic bjöd på några otroligt vassa räddningar matchen igenom. Definitivt en av planens giganter och anledningen till den hållna nollan. Det dröjde sedan till den 33:e minuten innan Nemrud Awrohum spelade upp bollen mot Aydin som snodde åt sig bollen framför f d Assyriskaspelaren Adi Tahirovic och avancerade mot mål för att kyligt placera in bollen i bortre stolpen, tätt följd av försvararna.

Nu hade Assyriska fått upp farten och bara några minuter senare fick den välfyllda bortaläktaren bevittna vad som måste vara säsongens mål. Christian Aphrem tog emot bollen från Marcus Linday cirka 30 meter från målet, avancerade fram en aning, laddade bössan och avfyrade en fullkomlig raket som letade sig in i nättaket bakom en chanslös målvakt. Ett bevis på Aphrems fina förmåga att skjuta från långt håll och som äntligen gett resultat när det inte velat sig tidigare i säsongen.

Assyriska tog sig till halvtid med en stabil 0-3 ledning och den andra halvleken finns det egentligen inte så mycket att skriva om. Laget gick ner i växel och spelade bara av matchen trots att det fanns bud på både 0-4 och 0-5, bland annat genom inbytte Hugo Fernandez. Målvakten Atanackovic fortsatte med att göra otroliga räddningar samtidigt som Arameisk-Syrianskas frustration växte och förvandlades till fulspel. Tyvärr fick Christian Aphrem lämna matchen efter en tuff tackling och vi får hoppas på en snabb återhämtning för AFF-produkten.

Vi tar med oss tre sköna poäng till Södertälje och vi får konstatera att Assyriska nu ensamt leder serien. Nu laddar vi om för match mot Karlbergs BK söndagen den 12 juni 17:00 på hemmaplan, ses där!

Skribent:Christian Hanna