Efter regn kommer solsken

Det var många dystra miner och hängande huvuden efter slutsignalen, seriesegern kändes förlorad, men det var innan Nordics förlust två timmar senare

Det var många dystra miner och hängande huvuden efter slutsignalen, seriesegern kändes förlorad, men det var innan Nordics förlust två timmar senare · Foto: Caroliné Khamo

Med två omgångar kvar reste Assyriska FF upp till Stockholm för att möta kvarterslaget Karlbergs BK tidigt på söndagen. Alla visste vad som stod på spel. Allt annat än seger skulle lämna öppet mål för Nordic United att ta hem seriesegern med en match kvar av årets säsong.

Karlberg som endast hade en förlust hemma på 12 matcher hade inte mer än äran att spela för, och den tänkte de slåss för till sista svettdroppen. Assyriska visste samtidigt att det skulle bli en svår bortamatch som kunde bli nyckeln till hela seriesegern och allt stod på spel.

Redan från start visade Assyriska man tänkte gå för tre poäng och började rada upp chanser, men en storspelande målvakt hos Karlberg stoppade både en och två chanser. En räddning vid stolproten på ett skott av Ferid Ali och en farlig nick av Alagi Sosseh.

Det var många fler Assyriskaspelare som matchen igenom skulle komma till farliga avslut men ingen boll skulle hitta nätet denna dag. I alla fall ingen boll som räknades, för tidigt i andra halvlek fick Karlberg en boll i nät. Den dömdes dock bort för offside. Men inga bollar i nät för Assyriska och kanske berodde det på att det var så tyst på läktarna.

Aldrig någonsin har jag varit på någon Assyriskamatch, hemma eller borta, där Zelge Fans inte har hörts så lite. Inga trummor, ingen sång och knappt några applåder - det kändes som om vi var tillbaka i coronans tid där publik var förbjuden. Vad berodde det på? Har ni glömt att ni är tolfte spelaren och den som kunde skrämma Karlberg till några enkla misstag idag? Ni gjorde det enkelt för motståndarna idag grabbar - låt hoppas att det var sista gången.

Idag skulle dock hjälpen komma från annat håll. Drygt två timmar efter vår match.

När domaren blåste av matchen och Assyriska kände att de förlorat seriesegern var det många dystra miner och hängande huvuden på plan. Alla var nämligen säkra på att serieledarna skulle ta en bekväm seger hemma mot Huddinge IF. Men två timmar senare visade det sig att Huddinge, som inte heller hade något att spela för, hade åkt till Södertälje och pulvriserat Nordic United med 3-0.

Nu ligger seriesegern återigen inom räckhåll. Men då måste vi vinna hemma mot Arameiska och United tappa poäng borta mot Nyköping i sista omgången som spelas söndag 16 oktober kl 14:00. Alla till arenan då för att stötta våra krigare på planen.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩