Dimmig tillställning mot Sollentuna

Målskytt för andra gången under försäsongen.

Målskytt för andra gången under försäsongen. · Foto: Caroline Khamo

Det var ett tag sedan man spelade match vid denna tidpunkt under en försäsong på en vardag. Det blev heller inte bättre av att den krockade med Champions Leauge mötet mellan Napoli och Barcelona men vad gör det när allvaret knackar på dörren. Kvällens motståndare Sollentuna huserar i just serien Assyriska FF tog klivet upp till. Ett spelande och tekniskt lag som gärna bjuder på fina kombinationer emellanåt.

Det starkaste laget på pappret hittills under försäsongen fick däremot en kalldusch då Assyriska FF tog tag i taktpinnen direkt utan att släppa den förrän resultattavlan visade 2-0. Redan i den 7:e min skrev Hugo Fernandez in sig i böckerna fint assisterad av Christian Moses. Tio minuter efter ett noll dubblerade hemmalaget sin ledning genom Moses som fick tillbaka en present av Fernandez. Inledningen satte tonen för resten av föreställningen i takt med att dimman kröp närmare och närmare.

Linus Hillemar försökte oroa på kanten och Christian Aphrem avlossade sin bössa men närmare än nästan kom man inte förrän utmärkte domaren för dagen blåste av för halvtid.

Andra halvlek inleddes med ett litet misstag i backlinjen som friställer en Sollentuna spelare men läget bränns framför tillfrisknande Marco Atanakovic som varit ur funktion på grund av sjukdom ett tag.

I den 49:e minuten rinner Fernandez igenom på högerkanten men drar för mycket till höger som leder till avslut med fel fot. Ett avslut som Sollentunas målvakt har bra koll på.

Mellanperioden blir lite väl stillastående bortsett från virvelvinden Kevin Jaretts ständiga hot och en friskt skjutande Carl Norberg som avslutade precis från varje kvadratmeter.

Med knappa tjugo minuter kvar av matchen är Assyriska FF nära att utöka sin ledning men inbytte Emilio Aydins avslut slickar stolpen på en fin passning av Jarett.

3-0 skulle komma strax därpå när Sam Kardar finurligt hittar Demitri Zhuraliev utanför boxen, en boll den sistnämnde vackert placerar i bortre hörnet.

Sista ordet och punkten över i:et skrev Aydin när han påpassligt höll sig framme i en omställning skapad av Zhuraliev och Jarett. 4-0 placerades säkert och komfortabelt in bakom nätmaskorna.

Ytterligare en komfortabel seger siffermässigt mot ett motstånd som säkerligen kommer i en annan skepnad när serien drar igång men ett styrkebesked trots dimman.

Vi marcherar på fram till lördag då Assyriska FF tar sig an Enskede kl 13:00.

En match där vi önskar laget en fortsatt god form och ett stort lycka till.

Skribent:Mrad Barsom