Delad tillställning i Sollentuna

Åsberg kvitterar till 1-1, som blev slutresultatet.

Åsberg kvitterar till 1-1, som blev slutresultatet. · Foto: Caroline Khamo

Soliga förutsättningar när Assyriska åkte till norra Stockholm för att gästa Sollentuna FK. Laget i svart och vitt hade en fin segersvit på fem raka matcher innan de åkte på en förlust mot topplaget Umeå FC. Det var alltså ett starkt Sollentuna som ville gå tillbaka till det fina segerspår som de befann sig i tidigare. Assyriska, som kom stärkta från segermatchen mot Piteå, siktade på att utöka sin poängskörd.

Assyriska kom till matchen med en ny formation, nämligen 4-4-2. För andra matchen i rad startade bortalaget med anfallsduon Moses och Ugwo.

Det var hemmalaget som startade bäst med en halvfarlig och en riktigt farlig chans. Den andra chansen kom när Dejene sprang på vänsterkanten och skjuter innanför straffområdet. Rhawi, som hade för övrigt en väldigt fin match, kommer ut några meter gör sig stor, och räddar skottet.

Nästa farliga chans var återigen Sollentunas, när de kommer väldigt långt in i Assyriskas straffområde, spelar in bollen till en lagkamrat som bara ska raka in bollen. Lyckligtvis stod Norberg på rätt plats och lyckas blockera bollen med sin häl från att gå in.

Assyriskas första målchans skulle komma när ett inlägg från Fernandez når Wague, som bröstar bollen till en, kanske lite överraskad Ugwo, som med mer skärpa hade kunnat ge ledningen för bortalaget. I stället skjuter Ugwo rakt på mål och skottet räddas av Nytén.

Därefter händer det inte mycket innan domaren blåser av den första halvleken.

Den andra halvleken startar med ett mål för hemmalaget när ett anfall på högerkanten resulterar i ett inlägg som når straffområdet. Hannioui skarvar bort bollen, men når Dejene, som tar emot bollen och skruvar bollen mot mål. Rhawi sträcker sig, men lyckas inte nå bollen från att resultera i en hemmaledning.

Därefter känns det som att Assyriska blir mer desperata att göra mål och släpper därmed många anfall bakåt, lyckligtvis var Wague och Hannioui med på noterna och lyckades avvärja många anfall från hemmalaget. När inte ens de lyckades stoppa anfallen, var Rhawi med och räddade en del skott.

Assyriska gör en del byten och därefter blir spelet mer stabilt och de vitröda började generera fler och fler chanser. Assyriska var nära att kvittera när Moses blir framspelad och skjuter ett skott mot den bortre stolpen förbi målvakten, men stoppas sedan av en Sollentunaförsvarare.

Sollentuna, som alltid startade sina insparkar med kortpassningsspel via backlinjen, blev till slut straffade för det när Assyriska pressade högt upp och lyckas bryta deras uppspel, bollen når Åsberg som skjuter ett skott som tar en styrning via en Sollentunaback och sedan in i mål. Oavgjort läge i Sollentuna med drygt 20 minuter kvar av matchen.

Den sista kvarten kännetecknades av hawaiifotboll och trötta spelare. Det brukar vara receptet av fotboll med många felbeslut, vilket det även skulle visa sig ske i denna match. Inget av lagen lyckades generera riktigt farliga chanser, och när det hade gått fem minuter av tilläggstiden var det dags för domaren att blåsa av matchen.

Assyriska får med sig en poäng och lyckas att inte repetera misstagen från Vasalund-och Karlstadmatchen där ett insläppt mål i de sista minuterna resulterade i förluster. Nu lyckas AFF få med sig en pinne och skapar ett större avstånd från bottenstriden, vilket är väldigt viktigt i kampen om nytt kontrakt. Med 10 poäng ner till den negativa kvalplatsen och en mittenplacering så kan Assyriska pusta ut för stunden.

Nästa match spelas mot Nordic United i en DM-semifinal där Assyriska står som bortalag innan Assyriska står som hemmalag på söndag 22 september kl. 13:00 mot Friska Viljor. En vinst där skulle göra det väldigt sannolikt att Assyriska spelar i Ettan norra även 2025. Ses då!

Skribent:Emanuel Barmasi