Dansa i regnet ingen melodi för Assyriska

Tung gräsmatta, och tungt nederlag för Assyriska mot Täby

Tung gräsmatta, och tungt nederlag för Assyriska mot Täby · Foto: Caroline Khamo

Regnet som föll över Täby kändes som att himmel och hav hade bytt plats och skapade således en svårspelad match på Tibblevallen. Mycket stod på spel, särskilt för bottenlaget Täby FK, som var i stort behov av en seger för att hålla sig kvar i kampen om kvalplatsen. Täbys chanser förbättrades också samma dag när Disciplinnämnden meddelade poängavdrag för AFC Eskilstuna, vilket ökade spänningen ytterligare.

Planen, som bestod av naturgräs, var kraftigt vattensjuk, och stora vattenpölar gjorde det svårt att kontrollera både boll och kropp. Spelarna var tvungna att anpassa sig till det svåra underlaget, och skruvdobbar var ett måste för att ha någon chans att stå stabilt på fötterna. Assyriska FF valde att återgå till en fyrbackslinje inför matchen, men starten blev trevande.

Täby FK verkade nervösa, vilket ledde till ett avvaktande spel där båda lagen kämpade för att anpassa sig till de svåra förhållandena. De första 30 minuterna var händelsefattiga och präglades av misstag.

I den 32 minuten fick Täby FK specielle anfallare Lukas Sunesson ett inspel från högerkanten i straffområdet. Med stor kyla placerade han bollen i mål från nära straffområdeslinjen, och hemmalaget tog ledningen med 1-0. Trots det fysiskt krävande regnet verkade målet inte väcka Assyriska FF, som fortsatte att spela osäkert och gjorde många misstag över hela planen. Första halvlek slutade 1-0 till Täby.

I början av andra halvlek, i den 51 minuten, blev det regniga underlaget avgörande när en kommunikationsmiss i Assyriskas försvar gav Lukas Sunesson chansen att göra sitt andra mål efter sin egen retur. Assyriska lyckades fortfarande inte skapa några riktigt farliga chanser.

Regnet spelade återigen en avgörande roll i den 65 minuten, när ett misstag i försvaret och hos Rhawi ledde till att Sunesson fullbordade sitt hattrick.

Assyriska fick visserligen ett gyllene läge att reducera när Täbys målvakt missbedömde underlaget, men Christian Moses lyckades inte utnyttja chansen att göra mål i en tom bur, i stället kunde en Täby-spelare rädda på mållinjen.

Assyriska FF första riktiga skott på mål kom i den 75:e minuten genom inhoppade Iljam Özmen, men Täbys målvakt stod för en stark räddning. Även om Assyriska försökte pressa på i slutet av matchen, resulterade deras halvchanser inte i några mål. Matchen slutar 3-0.

Inte mycket positivt kan sägas om dagens match förutom att Assyriska än så länge sitter kvar i Arken, men hålen behöver täppas till.

Nya tag hemma söndagen den 8 oktober mot AFC Eskilstuna.

Skribent:Ninous Touma