Assyriska förlorade mer än tre poäng

Det blev en tuff dag för de rödvita. [FOTO: Redaktionen].

Det blev en tuff dag för de rödvita. [FOTO: Redaktionen]. · Foto: Redaktionen

I jakten på nytt kontrakt åkte Assyriska mot Uppsala för att möta topplaget Dalkurd som jagar kvalplatsen till Superettan. Trots skillnaden i lagens olika förutsättningar var det många Assyriskasupportrar som hoppades på poäng – för laget hade historiskt sett aldrig förlorat mot Dalkurd. Det blev en helt annan historia.

Säsongsavslutningen närmar sig snabbare än höstmörkret och för Assyriskas del är det just nu mörker i dubbel bemärkelse. För laget är varje poäng i bottenstriden livsviktig men man lyckas inte riktigt få ihop det. Samtidigt har bottenkonkurrenterna tagit viktiga poäng och därför placerat Assyriska på jumboplatsen i tabellen.

Assyriska kom till Uppsala med exakt samma uppställning som senaste hemmamatchen mot Örebro Syrianska och hade i inledningen av matchen en del fina intentioner, dock utan att hota på allvar.  Dalkurd däremot började lite tveksamt men sedan fick de upp farten och började rada upp chanser.

Assyriskamålvakten Hossin Lagoun hade till en början bra kontroll på läget och gjorde ett par riktigt svettiga räddningar. Han höll också nollan en dryg halvtimme innan han till slut fick kapitulera på en hörna som han först boxade ut olyckligt till en motspelare som spelade bakåt till Dillan Ismail som sköt in bollen otagbart för Lagoun. När sen Dalkurd, bara två minuter senare, ökade på till 2-0 gick luften ur bortalaget.

Även om Assyriska höll ut till halvtid så var andra halvlek knappt 15 minuter gammal in 3-0 kom och innan domaren blåste av matchen stod det hela 5-0 till Dalkurd som återigen intog andraplatsen i tabellen.

Förutom förlusten drabbades Assyriska av två avstängningar på Adi Tahirovic och Nemrut Awrohum samt en skada på anfallaren Antonio Yakoub som fick bäras ut, inte på bår, utan av lagets naprapat. Vi hoppas att skadan inte är allvarlig och att han kan vara med i nästa hemmamatch mot IF Sylvia.

Med avstängningarna och skadan skulle förlusten mot Dalkurd kosta klubben mer än bara 3 poäng.
Det är fyra matcher kvar och 12 poäng att slåss om, upp till säker mark är det fortfarande bara 3 poäng så det är bäddat för höstdramatik. En höstdramatik där Assyriska FF kommer bjuda på fri entré i de återstående två hemmamatcherna mot IF Sylvia 31 oktober och mot Umeå FC 14 november.

Kom och heja fram laget till nytt kontrakt. Vi ses på arenan!

Skribent:Redaktionen