Åttonde raka försluten

En besviken Nahir Saliba ser bollen segla in i mål. [Foto: Morris Esa]

En besviken Nahir Saliba ser bollen segla in i mål. [Foto: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Vikten av matchens betydelse behövde inte presenteras två gånger. Assyriska FF mot Luleå var matchen som man mer eller mindre var tvungna att vinna. Om inget annat för klubbens psykiska andrum.

Bara rubriken säger att Assyriska FF just nu befinner sig i en otrolig prekär situation. Inför matchen spökade covid 19 viruset som drabbat delar av gruppen. Det var på tal om att ändra på matchdatumet men till slut meddelade svenska fotbollsförbundet att matchen skulle spelas enligt planerna.

Väl på plan så var startelvan ändrad från den senaste matchen. Ny formation med Eufrat Barmousa som ersatte Gino Berg och Mamadou Diaby istället för Linus Hillemar på kanterna med lägre utgång.

Som så många gånger tidigare denna säsong förde Assyriska FF spelet med bollen mestadels i eget ägo utan att egentligen hota något speciellt. Många felbeslut och tama försök som rinner ut i sanden blir slutresultatet från den första halvleken. Det farligaste som hemmalaget skapade var ett inspel kombinerat på vänsterkanten som båda anfallarna inte lyckades förvalta.

Gino Berg byttes in i andra halvlek tisslet för Eufrat Barmousa som låg på gränsen till utvisning då han redan blivit varnad under matchens inledande halva. Inbytte Gino Berg skapade oreda direkt genom att slita sig loss på högerkanten och genom ett inspel hitta Antonio Yakoub. Han i sin tur försöker placera in bollen med vänsterfoten som dock räddas till en stormande Diaby, returen rensas i sista sekunden. I ärligheten namn såg IFK Luleå väldigt nöjda med att bevaka ett oavgjort resultat, man hotade knappt med något. Så i den 56:e på en helt onödig tackling som föranledde ett frisparksläge precis utanför straffområdet prickar IFK Luleå ledningsmålet. En snygg frispark men även en otroligt dålig ställd mur. Man blir väldigt frustrerad på hela situationen från start till underläge.

Tung luft, väldigt tung hängde över arenan. Det blåstes dock bort omgående.

Assyriska FF svarade med att kvittera i den 58:e minuten. Antonio Yakoub fick till en rungande slägga som nog spräckte stolpen. Uchenna Ikke rakade in returen. Som matchen hade sett ut och det med stor vikt på IFK Luleås passivitet borde tre poäng nu vara i hamn. MEN….. IFK Luleå ville inte vara Ante och svarade direkt på svaret. En tämligen ofarlig situation ledde fram till en nick som Nahir Saliba räddar rakt ut till en till nick som rakas in i tom bur. Resten av matchen kanske var bland det sämsta man sett på arenan. Ett svagt Assyriska FF utan glöd, passion och aggressivitet mot ett IFK Luleå som nog hade plockat bollen från nätmaskorna minst tre gånger om man mött ett annat lag i serien.

Kräftgången fortsätter där laget inkasserar åttonde raka försluten, en svit som inte är någon skönlitteratur till läsning. Överanalys blir överflödigt. Lämnar nu pennan och kan bara göra det vanliga, önska laget lycka till i fortsättningen.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩