Första matchen avklarad för damerna: "De var överlyckliga"

Det var ett lag i goda miner trots förlusten. [FOTO: Redaktionen].

Det var ett lag i goda miner trots förlusten. [FOTO: Redaktionen]. · Foto: Redaktionen

Under söndagen begav sig Assyriska FF Dam till Nyköping för att möta akademilaget Nyköpings BIS. Det var stekhett på plan när domaren blåste igång matchen. 

Damtränaren Hanna Makdissi förklarar att det var ett ivrigt lag som ville spela denna match.

- De såg fram emot matchen och jag roterade på alla i laget för att alla skulle få spela. Vi har fyra, fem spelare som inte har spelat fotboll tidigare så med tanke på förutsättningarna tyckte jag att det gick jättebra. Jag såg glädje i laget och jag vill framförallt ge eloge till vår målvakt som på kort tid gör så mycket jobb.

Startelvan var den som innehöll de spelarna som har haft bäst närvaro. Nyköpings BIS tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen och det var tydligt att det var ett akademilag som Assyriska FF mötte under söndagsmatchen. Trots Bissarnas dominans tar Assyriska FF ledningen med 0-1 i den 17:e minuten genom ett fint solomål av Rapijat. Efter Assyriskas mål fortsatte Bissarna att äga boll och till slut fick de utdelning med en kvittering, ett ledningsmål och lyckades utöka ledningen till 3-1 innan domaren satte pipan i munnen och blåste av första halvleken.

Assyriska bytte formation från 4-3-3 till 4-4-2. Patricia Aphrem motiverar formationsändringen.

- Vi behövde vara mycket mer defensiva. De fick komma förbi vår mittlinje alldeles för enkelt så vi ändrade formationen så vi kunde säkra upp mitt- och backlinjen. Dock gjorde detta formationsbyte att vi blev mindre offensiva. Men defensiven blev mycket bättre och det var positivt. 

I andra halvlek gjorde Assyriska några byten och går i paus med ett mål till i baken, men tecken på förbättringar syntes på plan. Då det var en träningsmatch och väldigt varmt beslutades det att de 90 minuterna skulle spelas i tre halvlekar istället för två. Matchen slutar tillslut med 5-1 för Nyköpings BIS efter ännu ett mål i den tredje halvleken. 

Trots förlusten menade Hanna Makdissi att känslorna var positiva i laget efter matchen.

- De var överlyckliga över att ha spelat den första matchen. Det kan bli hur bra som helst denna säsong. Jag hade ett snack med Nyköpings akademitränare och med tanke på våra ungdomar, på det sättet vi spelade så tycker jag att vi gör en fantastisk match. Motståndarna höll spelmässigt division 2 klass där man såg att det var ett skolat gäng som vi mötte. Detta var vår första match och vi gjorde det väldigt bra.

Patricia Aphrem förklarar känslorna att knyta på sig fotbollsskorna igen.

- Fotbollen är ju alltså en sport som mycket mer mottaglig för alla. Den är världens största internationella sport, vilket gör den mycket mer välkomnande på så många sätt. Så jag har saknat fotbollen och det är jättekul att få göra det tillsammans med Assyriska. Det känns som att äntligen fick man göra det lite mer förutom att träna.

Assyriska FF Dam har en träningsmatch inbokad 22 juni och en seriematch 19 juni, dock är det fortfarande oklart huruvida matchen ska spelas i juni eller flyttas till augusti.


Vi trummar på!

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩