Assyriskas damsatsning blir verklighet

Arbelina Khoury, Emma Karlsson,  Patricia Aphrem, Bim Schalen och Albera Jene är Assyriska FF:s ambassadörer för flick- och damfotbollen i Södertälje.  [FOTO: Morris Esa]

Arbelina Khoury, Emma Karlsson, Patricia Aphrem, Bim Schalen och Albera Jene är Assyriska FF:s ambassadörer för flick- och damfotbollen i Södertälje. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Att satsa på flickfotbollen är en del av styrelsens vision till 2024, visionen som även innefattar att vara en välmående elitförening med en sund ekonomi och välfungerande fotbollsverksamhet för både herr och dam. Assyriska FF har velat ha två representationslag under en lång period och nu har den önskan äntligen blivit verklighet, nu har äntligen laget bildats och anmälts till en serie.

- Föreningen har jobbat länge, hårt och medvetet med att hitta nyckelpersoner som dels kan spela och dels vara ambassadörer för flickfotbollen i Södertälje. Med våra ambassadörer tror vi att vi har lagt en bra grund som kommer att locka unga flickor att spela fotboll, meddelar Esa.

Ambassadörerna är i dagsläget Patricia Aphrem, Emma Karlsson, Arbelina Khoury, Bim Schalen och Albera Jene.

- Assyriska har länge velat ha en tydlig flick- och damsatsning sedan jag var liten, men tyvärr inte lyckats få det i hamn. Idag finns en tydlig målbild för att få flickor och damer att spela i Assyriska FF så länge som möjligt, säger Patricia Aphrem, som i dagsläget är fystränare för herrlaget men som även kommer att spela för damlaget.

Assyriska FF Dam startar i division 4, den lägsta divisionen, då klubben vill växa organiskt och avancera i seriesystemet i en sund takt som inte riskerar föreningens ekonomi. Laget har redan en trupp men tar gärna emot förfrågningar om provspel från spelare som vill spela för laget. Damerna har förutsättningar som tillgång till klubbens sjukvård- och rehabsteam och klubben har som målsättning att damlaget ska ha samma förutsättningar som herrlaget. Damlaget kommer har en egen budget som inte påverkas av herrlagets och finansieras bland annat av klubben och sponsorer exklusiva för damsatsningen.

Tanken är att laget ska starta seriespel redan denna säsong då laget är anmält, dock är det oklart om säsongen blir av på grund av rådande omständigheter. Om inte säsongen blir av är det ändå tänkt att laget ska träna med varandra under perioden för att förbereda sig inför nästkommande säsong.

Intresserade spelare och sponsorer, vänligen kontakta:

Spela för laget?
Albera Jene - 076-256 96 07 eller info@assyriska.se
Arbelina Khoury - 073-333 77 68 eller info@assyriska.se
Ninous Touma - 076-213 03 69 eller ungdom@assyriska.se

Sponsra damlaget?
Moussa Esa - 076-868 12 70 eller moussa@assyriska.se

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩