Tränarna och Assyriska går skilda vägar

Johan Ländin och Martin Augar i segermatchen mot Dalkurd FF, som gav väldigt mycket glädje till supportrarna. [ARKIVFOTO: Morris Esa]
Assyriska FF hade rustat väl inför säsongen och känslan efter försäsongen var att man gjort ett bra sportsligt arbete. Man förväntade sig att stommen skulle växa till sig och att de nya spelarna skulle ta ledande roller i det nya lagbygget, men förväntningarna infriades inte när väl säsongen startade.

Efter femton spelade matcher ligger Assyriska på nedflyttningsplats med 11 förluster i bagaget och då finns det inte längre något utrymme för att ha is i magen. Därför har man gemensamt kommit överens om att det behövs en förändring för att få in ny energi i omklädningsrummet, båda tränarna har varit överens om detta.

- Vi förstår båda att klubben måste agera och rent fotbollsmässigt är det här ett ganska väntat beslut. Det är inga dåliga tankar mot varken klubben eller styrelsen, jag hoppas att den förändring klubben tänkt sig får rätt effekt så att Assyriska kan rädda kontraktet, meddelar Martin Augar som varit huvudtränare sedan maj 2019.

Klubb-ikonen Johan Ländin, som tillsammans med Augar var ny huvudtränare för i år, kan bara hålla med.

- Vi har verkligen vänt på alla pusselbitar för att få en effekt men vi får inte resultat och då måste man acceptera. Så här är det i fotboll och vi förstår att styrelsen är de ytterst ansvariga och behöver agera. Vi vill också klubbens bästa och kommer att följa laget på avstånd och hoppas att vi är på säker mark när säsongen summeras, säger Ländin.

Även ordförande Moussa Esa kommenterar beslutet

- Det är två omtyckta tränare som har gjort allt för att vända på förlusttrenden men tyvärr har det inte gått. Båda har varit otroligt engagerade och noggranna i sitt arbete men denna gång kom inte den effekten som vi alla trodde på. Från klubbens sida vill vi tacka dem och önska dem all lycka till med sina karriärer inom fotbollen och privat, säger Esa.
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln