Sosseh återvänder till Assyriska

Alagie Sosseh när han presenterades under hans första sejour år 2018, nu är han tillbaka. [Arkivfoto: Redaktionen]
Assyriska gör sin första förstärkning under sommaruppehållet och det är ett bekant namn som kommer till klubben. Sosseh, som gjorde 11 mål på 15 matcher för Assyriska i Ettan Norra 2018, återvänder till klubben och förklarar varför valet föll på Assyriska denna gång.

- Jag har flyttat till Södertälje och ju spelat för Assyriska sedan tidigare, jag känner klubben och flera av spelarna som Kyle (Konwea red anm.) och 'Dado' (David Durmaz red anm.), men även några av de yngre spelarna som Gino Berg och 'Gabbe' (Gabriel Aphrem red anm.). Det känns bra att man kommer till en klubb som man känner till. 


Senast Sosseh spelade för Assyriska var han i ett väldigt bra målstim, med bland annat 11 mål på 15 matcher. Sosseh berättar om hur hans form är idag, tre år senare efter förra sejouren i klubben.


- Jag hade en väldigt bra period i Assyriska förra gången jag var här och gjorde en del mål. Jag stack sedan utomlands och spelade i Turkiet och Vietnam. När jag kom tillbaka så hade jag ingen försäsong när jag kom till IFK Haninge. Jag var där i två månader och kom dit två veckor innan seriepremiär och hann spela sex matcher. Jag hade sedan en kort sejour i United IK, jag spelade två matcher för att hjälpa dem ta klivet upp. Jag är inte 100 % i matchform än, men jag kommer att vara det när säsongen drar igång igen.


Jag ska bidra med att laget börjar ta poäng och egna poäng i form av mål och assister.


Sosseh har tränat med klubben i några veckor.


- Man ser att det finns en stor potential i truppen, det är ett ganska ungt lag med bra kvalitet. Det man måste göra är att börja inse att vi ska blicka åt samma håll och inse att Ettan är en svår serie, det räcker inte bara med att ha talang. Laget måste jobba väldigt hårt i både matcher och träningar för att kunna ta små kliv framåt.


Yakoub och Ike har varit de två spelarna som har spelat främst i topp. Sosseh menar dock att det inte spelar någon roll vem han spelar med.


- Både 'Anton' (Antonio Yakoub red anm.) och 'Uche' (Uchenna Ike red anm.) är två bra anfallare, så för mig spelar det ingen roll vem jag spelar med, det är upp till tränarna att bestämma vilka som ska spela på topp.


Intervjun avrundas med ett meddelande från Sosseh till supportrarna.


- Tillsammans ska vi lösa det här så att Assyriska fortsätter spela i Ettan även nästa år, men det kan vi endast lyckas med om vi gör detta tillsammans.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln