Serieledarna vägde för tungt

En märkbar besviken Antonio Yakoub mot BP. [Foto: Morris Esa]

En märkbar besviken Antonio Yakoub mot BP. [Foto: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Brommapojkarna som hittils presterat på topp och kommer med all sannolikhet ta klivet upp ställde upp med ett väldigt ungt lag och en förväntad startelva. Hemmalaget ställde även dem upp med en beprövad startelva utan några större överraskningar. Saknades gjorde fortfarande Kyle Konwea och Chrisitan Aphrem av dem som spelat mest under säsongen.

Inledningsvis kännde lagen mest på varandra utan att egentligen försöka bryta det avvaktande mönstret. Startskottet till total skifte i matchen blev friläget som unge Jardell Kanga fick på en fin kombination innanför Assyriskas straffområde. Jardell Kanga som spås en lysande framtid inom svensk fotboll kunde inte överlista Nahir Saliba i målburen. Efter detta anfall släppte aldrig Brommapojkarna taktpinnen. Man dikterade matchen och rullade bollen i princip som man ville.

0-1 kom således inte överraskande men dock väldigt billigt. Från straffområdetes yttersta kant höll BP spelaren bort en hemmaförsvarare och fick in bollen längs marken via Nahir Saliba som borde klarat av att parera försöket som var något mitt emellan ett skott och en passning.
Assyriska svarade ganska omgående med ett tungt distansskott signerad Gabriel Aphem som vållade lite problem för BP.s målvakt, med lite mer fart i skottet skulle man nog ro hem kvitteringen. Om anteckningarna stämmer så blev det även Assyriskas enda skott på mål.

När knappa tjugo minuter passerat kom nästa smäll, David Durmaz som hittils överrraskat många med sitt fina spel klev av skadad med en befarad sträckning i ena baklåret. Med andra ord, ytterligare problem inför fortsättningen där backlinjen är rejält brandskattat.

Innan signalen för halvtid hann gå brännde Brommapojkarnas Omar Faraj ett friläge man sällan får. På studs, framför mål får han på ett stenhårt skott som Nahir Saliba på något mirakulöst sätt får undan. Svettigare räddning får man leta efter. Just Omar Faraj var matchens bästa spelare i min mening och sysselsatte hela Assyriskas backlinje helt själv. En väldigt nyttig anfallare med ett komplett repertoar.

Den andra halvleken hade inte ens tickat 30 sekunder när Brommapojkarna utökade sin ledning genom att förvalta slarv på mitten och vindsnabbt kontra in ett skolboksexempel till mål. Svagt av Assyriska FF att komma ut från omklädningsrummet och bjuda på en sådan situation. Det får helt enkelt inte ske på den här nivån. Målet innebar ridå ner och föreställning slut. Man såg på långa vägar att energin inte skulle räcka till samtidigt som motståndarna spelade behärskat och kontrollerade spelet totalt.

Andra halvlek spelades bort totalt av bortalaget som hade bollen 75% av tiden. Om sanningen ska sättas på pränt var Brommapojkarna närmare ett tredje och fjärde mål än vad Assyriska FF var att skapa ett farligt läge. Som åskådare ville man bara höra slutsignalen så fort som möjligt.

Enda som var värt att notera från andra halvlek blev Emilio Aydins inhopp i sin första hemmamatch. Ytterligare en ung spelare att ha ett extra öga på. Kommer bli spännande att följa hans utveckling trots den otacksamma uppgiften att just komma in i denna match.

Bara att ta nya tag och fokusera på nästa match borta mot Sylvia i Norrköping den 4:e juli. Med tanke på bortfallen i backlinjen och hur laget presterat hittills lär det bli en svår uppgift men även en chans att visa karaktär. I USA lär raketerna smälla högt den 4:e juli, hoppas laget inspireras av fyrverkerierna och bjuder oss på en egen show.