Krampaktig seger mot FC Gute

Det var inte den finaste insatsen av hemmalaget. [FOTO: Tiama Esa]

Det var inte den finaste insatsen av hemmalaget. [FOTO: Tiama Esa] · Foto: Tiama Esa

Nyfallen snö omringade arenan när Gute från Gotland tog sig hela vägen till Södertälje för att tampas med hemmalaget. Matchen i sig bjöd verkligen inte på någon större underhållning.

Första halvleken var det FC Gute som drev upp tempot och hade dem bästa intentionerna utan att egentligen störa Assyriska FF något nämnvärt. Bortalaget var först på nästan alla andra bollar och såg ut som om dem kommit längre i sina förberedelser.

Andra halvleken fortsatte mer eller mindre i samma stil men med många fler chanser till FC Gute. Jakob Rhawi som ersatte Nahir Saliba till den andra halvleken fick jobba hårt i målet. Det man kunde urskönja från Assyriskas idé så långt var att laget försökte pressa och återerövra högt upp i banan. Ibland fungerade det men oftast var laget för långt bort ifrån varandra.

Det som såg ut som en mållös tillställning under långa perioder skulle till slut få en som dyrkade upp låset. Nyinbytte unge talangen Emilio Aydin vann bollen högt upp i banan, plöjde fram med en urkraft och placerade bollen sedan väldigt kyligt bakom målvakten. En stark prestation av Aydin som gjorde sitt första A-lags mål. En stark prestation som presentation.

Matchens sista minuter spelades av utan några större händelser. Assyriska FF vann matchen med 1-0 utan att egentligen skina. FC Gute förtjänade minst oavgjort men sådan är fotbollen, något Assyriska FF inte är främmande för.

Nästa träningsmatch spelas den 26:e februari kl 13:00 mot IFK Uppsala.