Italienska vindar som drar över Europa!

Med färska minnen från sommarens Europamästerskap etsade på hjärnhinnan är tanken att Assyriska FF ska försöka få sin del av kakan för att förstärka försvaret och på sikt klara kontraktet. Mrad Barsom på redaktionen tar pulsen på nyförvärvet från stöveln vid medelhavet.

Alessandro Zavan som föddes i Udine, staden där fotbollsklubben Udinese huserar med ikonen Antonio Di Natale som en gång i tiden satte skräck i motståndarna med sin ettriga löpningar och kliniska avslut. På frågan om Alessandro har Di Natale som idol blir svaret ganska snabbt nej med en ton på respekt för anfallaren. 

- Jag har inga förebilder, favoritspelare eller något favoritlag. Min favorit är fotbollen som sport. Jag älskar fotboll, så enkelt är det. Svaret ger mig lite vibbar på legenden Gabriel Batistutas svar på samma fråga han en gång i tiden fick av italiensk media. 

Alessandro är 22 år gammal och ska förstärka Assyriska FF bakåt. Han är tänkt för en roll som mittback men kan även husera på vänsterbacksplatsen. Hans bästa egenskaper är fysiken i närkampsspelet och passningsfoten, vänsterfoten är grym lägger han till.

Vad är dina ambitioner nu när du är i Södertälje och representerar Assyriska FF?

- Mina ambitioner är att göra mig en framtid inom fotbollen. Jag vill leva på att spela fotboll. Om man förtjänar det så får man det till slut. Just nu är Assyriska FF prioritet nummer ett. Det gäller att ta vara på chansen och prestera för allas skull. 

Hur hamnade du här?

- Genom min agent som sökt vägar lite överallt, lotten föll på Assyriska FF. Innan dess spelade jag med Cesena, Fiorentina, Perugia och Crotone. Några skador hit och dåliga beslut dit gick inte utvecklingen som jag önskat. Inom fotbollen kan allt hända.

Hur är din syn på klubben hittills? 

- Jag har inte varit här så länge men än så länge verkar det vara en otrolig dynamisk klubb som påminner mycket om hemlandet. Många som brinner för laget och vill göra sitt bästa. Behövs nog lite tid för att anpassa sig efter den svenska fotbollen men det ska nog gå bra när säsongen summeras. Vi ska och måste börja vinna direkt.

Innan vi avslutar och önskar dig all lycka så kommer jag köra några korta och snabba frågor som är en tradition när nya spelare skriver på, redo? Kör på du...

- Okej... då kör vi…

Favoritmat?

- Pizza.

Blond eller brunett?

- Blond.

Vin eller öl?

- Vin, jag är ju trots allt från Italien…

Tack Alessandro..

Lycka till med din sejour i Assyriska och se nu till att börja klättra i tabellen. Alla håller tummarna.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln