Hugo Rödlund klar för Assyriska FF

Hugo Rödlund, 20 år, ansluter till Assyriska FF från IFK Eskilstuna. Mittfältaren skriver på ett säsongslångt kontrakt med klubben. Rödlund berättar om känslorna efter att ha skrivit på för AFF.

- Det känns bra, jag fick en jättebra känsla av både laget, ledarstaben och klubben i helhet. Jag blev kontaktad på ett väldigt positivt sätt och hade en bra känsla och plan för framtiden. Jag kände att det kan bli lite av en nystart och då kändes Assyriska som en väldigt bra och spännande klubb för mig. Assyriska är en klubb med mycket historia och vill framåt hela tiden så det kändes väldigt bra, inleder Rödlund.

Västeråsaren har en bakgrund i IFK Eskilstuna och Västerås SK, där han har spelat matcher i både division två och Ettan Norra.

- Jag började med IFK Eskilstuna där jag kommer från senast, jag hade en väldigt bra period där. Klubben trodde på mig och jag hade en väldigt härlig relation med varenda spelare i laget. Tränaren trodde på mig på alla plan och hjälpte mig så mycket som människa och som fotbollsspelare. Tiden i Västerås SK så kom jag upp som ung och fick spela någon match i Ettan Norra när jag var 17 år, sedan gick vi upp till Superettan och det gick inte superbra med den tränaren. Jag kände då att jag behövde gå någonstans för att få spela fler matcher som senior. Det var då jag gick till Enköping istället. Jag hade en jättebra relation med varenda spelare i VSK så i helhet har jag nästan bara bra minnen från båda klubbarna, förklarar Rödlund.

20-åringen har under sin tid som spelare tränat med den portugisiska storklubben SC Braga och holländska klubben Roda JC. Rödlund berättar om hur det var att få chansen i de klubbarna.

- Det gick bra och det var väldigt roligt att få deras miljö. I Braga så var det en helt annan atmosfär än vad jag har varit med om. Där andas man fotboll och det är lite på liv eller död när man tränar. Vi fick möta lag från tredje divisionen med U-19 laget där jag fick en del beröm, dock valde jag att åka hem och läsa klart skolan i Sverige. Med Roda JC så var det i vintras som jag tränade med dem. Det gick även bra där, jag gjorde två mål på internmatchen och fick en bra känsla. Tyvärr så intensifierades COVID-19 i Nederländerna så det blev ingenting där heller, men det har varit två väldigt mycket lärorika händelser som har hjälpt mig som fotbollsspelare och människa, menar Rödlund.

Hugo Rödlund för Roda JC. [Foto: Privat]

Rödlund berättar om hur han är som spelartyp.

- Jag gillar att skapa målchanser och få fart på anfallsspelet. Jag är snabb och har en bra vänsterfot. Jag gillar att anfalla, men även att försvara om det behövs.

Hugo är son till Johnny Rödlund, som har juniormeriter från Manchester United och seniormeriter från A-landslaget samt flera allsvenska klubbar. Hugo berättar att han har lärt sig extremt mycket av honom.

- Vi brukar prata väldigt ofta om vad jag ska förbättra och berättar om vilka lärdomar han fick när han spelade. Det har varit väldigt kul att kunna ha en sån pappa som hjälper en på traven och gör allt i sin makt för att jag ska känna mig bekväm med min fotboll. Han pushade på väldigt mycket från början att jag skulle till Assyriska, han sa att det är en jättebra klubb och ett bra skyltfönster, så tillsammans har vi pushat på väldigt hårt att flytta till Assyriska.

Rödlund har inte tränat med laget än men hoppas få göra det väldigt snart. Intervjun avrundas med ett meddelande av Hugo till supportrarna

- Jag är väldigt taggad och glad på att få spela igång och hoppas att vi ses på Södertälje Fotbollsarena. Jag hoppas på att vi får en väldigt god tid tillsammans och skapa många fina minnen.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln