De ska rädda kontraktet

Ghassan Heamed och Malek Benbouzid står för den nya rösten i Assyriskas omklädningsrum. [FOTO: Redaktionen]

Den tunga vårsäsongen avslutades i lördags med en tung förlust mot Örebro Syrianska. Förlusten var den sjätte raka och adderades till de 5 tidigare förlusterna på de första 15 matcherna av serien. På våren lyckades alltså Assyriska endast vinna 4 matcher och 12 poäng, vilket idag parkerar laget på en nedflyttningsplats.

Sportledningen var tvungen att agera och igår kväll gjorde man klart med Ghassan Heamed som ny huvudtränare. Ghassan är ett känt ansikte i Assyriska och behöver knappast en presentation. Likt företrädaren Johan Ländin spelade han för klubben under de mest framgångsrika åren och var med om redan upp till Allsvenskan. Ghassan hann spela 10 säsonger för Assyriska innan han blev professionell spelare i Tunisien.

När han satsade på tränarkarriären började han i Assyriskas ungdomslag ända upp till P19 och har alltså tränat nuvarande A-lagsspelare som Younes Messaoudi och Gino Berg. Idag har han själv en son som spelar i ungdomslagen. Efter detta fick Ghassan träna ett lag i Saudiarabiens högsta liga innan han kallades hem hösten 2018 för att försöka rädda kontraktet för Assyriska FF i dåvarande division 1.Den gången gick det inte vägen, vad är skillnaden nu?

- Jag vill först tacka klubben för förtroendet, ännu en gång. För tre år sen var det helt andra förutsättningar. Det var ett nästintill omöjligt uppdrag där jag slängdes in i ett sjunkande skepp med en spelartrupp som var i uppror. Jag hade 8 omgångar på mig att ta oss upp över kvalstrecket, den enda som trodde på att jag skulle klara det var jag själv men jag hade ingen med mig. Idag är det mycket bättre förutsättningar, jag har folk som tror på mig och jag har dubbelt så lång tid på mig att göra de förändringar som krävs, säger Heamed.

Till sin hjälp får Heamed med sig Malek Benbouzid som kliver in som assisterande tränare. Malek flyttas upp från Assyriskas P19 där han har varit huvudtränare sedan januari i år. Laget är obesegrat och siktar på att ta sig tillbaka till pojkallsvenskan. Innan Malek kom till klubben hade han tränat flera av BP:s ungdomslag och sedan hunnit med att vara huvudtränare för Ängby IF i division 3. Till vardags är Malek utbildad sociolog och har nyligen tagit en lärarexamen och jobbar idag som lärare på grundskola. Hur ser han på chansen att få leda A-laget?

- Först och främst vill jag säga att det är en stor ära att få en sån chans för en storklubb som Assyriska FF. Jag har vuxit upp med Assyriskas framgångar och känner till vilken historik klubben har. Här har jag blivit väl omhändertagen och jag uppskattar verkligen att klubben belönar tränare som gjort bra ifrån sig, säger Benbouzid.

Båda tränarna är övertygade om att nyckeln är att förändra inställningen och öka träningsdosen för att rädda kontraktet. Ghassan och Malek vet också att det är mycket arbete som krävs av alla i föreningen.

- Det kommer att krävas mycket av oss som förening, ledare och spelare. Vi behöver enas, jobba hårt och tro på den talang och kunskap som vi besitter, säger Benbouzid.

- Vi måste ha tröjan över allt annat, kärleken till klubben, finns kärleken då finns allt annat. Vi börjar där men vi glömmer inte att vi har mycket jobb framför oss. Vi ska försöka förbättra och utveckla samtliga spelare både individuellt och som lag och vi måste börja jobbet omedelbart. Här finns ingen tid för semester, avslutar Heamed.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln