Årets bottennapp inkasserades mot Piteå

18-årige Marcus Linday öppnade målskyttet för Assyriska med sitt debutmål i tävlingssammanhang.  [ARKIVFOTO: Morris Esa]

18-årige Marcus Linday öppnade målskyttet för Assyriska med sitt debutmål i tävlingssammanhang. [ARKIVFOTO: Morris Esa] · Foto: NMT Media

Återigen påverkade skador och avstängningar laguttagningen. Jasmin Ljuca tackade nej p g a jobb på fredagen. Christian Aphrem och Moussa Traore skadade sig under veckan och sedan tidigare saknas även Kyle Konwea. Lägg därtill att givne högeryttern så här långt, Gino Berg, var avstängd p g a gula kort så förstår ni att det var ett decimerat lag som åkte upp till Piteå tidig fredag morgon.

Detta gjorde att 18-årige Marcus Linday fick starta sin första match i Ettan och som han skulle tacka för förtroendet. Nahir Saliba var tillbaka i målet och backlinjen var intakt från senaste hemmamatchen mot IFK Haninge. På kanterna huserade Linus Hillemar och Gabriel Aphrem och på innermittfältet fanns Adi Tahirovic och nämnde Linday. På topp återfanns bekanta Antonio Yakoub och Uchenna Ike.

Första halvlek dominerades av mycket kamp om bollen, slarv och avblåsningar. Det syntes att det var två lag som var i stort poängbehov som drabbade samman. Halvchanser utbyttes med halvfarliga lägen för båda lagen men det skulle bli Assyriska som skulle ta ledningen i den 28:e minuten. Det är Marcus Linday som får en fin djupledspassning av Yakoub som han förvaltar på bästa sätt när han sliter sig loss från sin försvarare och placerar bollen lågt förbi Piteå-målvakten. Det är Lindays första a-lagsmål i en tävlingsmatch.

Sen händer inte så mycket i första halvlek mer än att Piteås Henrik Millbert blir utvisad i 39:e minuten. Assyriska går in till halvtidsvilan med en 1-0 ledning och en man mer på plan. Ganska tidigt i andra halvlek blixtrar Assyriska till i ett mönsteranfall som går riktigt snabbt och med få tillslag. Gabriel Aphrem får fram bollen till Yakoub vid mittplan och Yakoub hittar en löpande Hillemar som lyckas springa förbi sin gubbe och slå in 2-0. Här kändes de tre poängen säkrade, men oj vad fel känsla det skulle visa sig vara.

Tio minuter efter Assyriskas andra mål kommer hemmalagets reducering genom James Burgin och sedan börjar Piteå att forcera och skapa flera farliga chanser. Assyriska svarar med att byta ut båda sina målskyttar i 70:e minuten för att försöka stänga matchen. Tyvärr leder detta till att Piteå lyckas både kvittera och ta ledningen på 15 minuter och fortfarande en man mindre. Ridå ner för Assyriska alltså.

Med denna förlust har man under tre försök i norrland, mot IFK Luleå, Umeå FC och Piteå FF, kammat hem noll poäng. Det blir en dubbelt så tung resa hem för grabbarna och frågorna som kommer snurra i deras huvuden kommer att vara följande: Hur kunde vi tappa matchen helt? Vad behöver vi förändra för att studsa tillbaka?

Nästa match spelas mot de suveräna serieledarna och ännu obesegrade Brommapojkarna nästa söndag kl 18:00 hemma på Södertälje Fotbollsarena.