Vital vinst ger andrum

Vinsten kom från en fast situation av Zhuravlev. [Arkivfoto: Morris Esa]

Vinsten kom från en fast situation av Zhuravlev. [Arkivfoto: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Denna match skulle på förhand visa vilken väg Assyriska FF väljer att gå. Efter en blytung förlust senast där en tvåmåls ledning gick upp i rök blev denna match extra viktig. I hemmalaget fick Christian Aphrem göra sin andra raka start medan Jasmin Ljuca fick förtroendet mellan stolparna. I mitten fick Victor Åsberg agera balansspelare, en uppgift han verkligen mantlade väl.

På förhand en ångest match som mer eller mindre innebar vinna eller försvinna från striden att klara nytt kontrakt. Spelmässigt märktes det väldigt tydligt att båda lagen huserar i botten av serietabellen. En hel halvlek där ängsligheten lyste rakt igenom. I en kombination av tanken på att förlora blev första halvlek inget att spara på näthinnan.

För Assyriskas del räknade jag ihop tre fina lägen. Den första på en rungande frispark med vänsterfoten signerad Mamadou Diaby som tog i stolpens innersida. En frispark värt ett bättre öde. Det andra även det ett avslut från distans av Dmitry Zhuravlev som så när letade sig in bakom målvakten. Den sista chansen i första halvlek fick Antonio Yakoub när han på slutet fick ett öppet skottläge precis utanför straffområdet men felträffen gick ut till inspark. Bortalaget bjöd knappt upp till spel och såg väldigt tama ut. Trots det kunde inte Assyriska FF gå till halvtidsvilan med en ledning.

Andra halvlek blev inte mer underhållande varken spelmässigt eller chansmässigt. Assyriska FF skulle till slut spräcka nollan då en vilt kämpande Adi Tahirovic till slut trampade in bollen efter en stökig situation inne i straffområdet. Det hela föranleddes av en frispark precis utanför boxen. Äntligen lite andrum, oj vad det har saknats i år.

I den 64:e minuten kom HTFFs första skott på mål. Ett distansskott som blev lurig men kunde till slut kontrolleras av Jasmin Ljuca. Bortalaget fick ytterligare en chans bara fem minuter efter genom en nick där återigen Jasmin Ljuca gör en fin räddning. Resten av matchen blir seg och avvaktande. Tiden verkade stå still, tid som HTFF inte lyckades förvalta överhuvudtaget. Det blev aldrig riktigt farligt för en kvittering.

Assyriska FF höll undan utan att riktigt förta sig och därmed håller man även uppe hoppet om ett nytt kontrakt. Tre poäng är just nu det viktigaste,man ska helt enkelt vara nöjda och fortsätta kämpa för ytterligare poäng framöver. Varje pinne kommer att summeras på slutet.

Grattis till vinsten och lycka till i fortsättningen. Nästa motståndare är Piteå IF hemma på arenan söndag 3 oktober kl 15:00. Se till att ta er till arenan, Assyriska FF behöver ert stöd i kampen om nytt kontrakt!

Skribent:Mrad Barsom