Veteranen säkrar segern för Assyriska

Atanackovic med en avgörande räddning som gav Assyriska lugn i matchen

Atanackovic med en avgörande räddning som gav Assyriska lugn i matchen · Foto: Caroline Khamo

En tidig bortamatch på Enskede IK när Assyriska gästade hemmalaget i en viktig match. En seger skulle innebära att man kommer allt närmare minst en kvalplats. Atanackovic var tillbaka mellan stolparna och skulle visa sig vara avgörande i denna match.

Assyriska kom till Enskede IP och tog tag i matchpinnen direkt genom att kontrollera bollinnehavet och chanserna i inledningen av matchen. Assyriskas pigga start skulle ge resultat i den åttonde minuten när Hillemar gjorde sin patenterade sprint och passade fram Fernandéz som enkelt rullade in bollen i mål. Bortaledning till AFF genom ett tidigt mål vilket säkerligen gav laget mer självförtroende.

- Vi sa innan att vi ska ta en tidig ledning mot Enskede och försöka döda matchen så tidigt som möjligt. Vi lyckas med ettan och tvåan och hade chans på trean för att döda matchen i den första halvleken, så det känns bra, berättar Mehdi Vaseghpanah.

Endast fyra minuter senare kom Assyriskas andra farliga chans när Nushi helt plötsligt blir fri och får mycket tid att hinna tajma sitt avslut, tyvärr får assistkungen en felträff och avslutet blir ofarligt. Assyriska tredje chans skulle komma i mitten av den första halvleken när Nushi denna gång agerar framspelare till Fernández som får träff på bollen, dock studsar bollen över mål. Bara minuten efter får Enskede sin första chans när ett skott utanför straffområdet går på mål, Atanackovic gjorde sitt första bra agerande när han räddar bollen och stöter den mot hörnan.

Fernandéz, som har visat god form på sistone, kommer runt på sin kant och spelar in bollen mot boxen. Efter lite flipperspel får Katourgi en fot och skjuter in bollen i mål och 0-2 är ett faktum efter 35 minuters spel. Hillemar spelade på vänsterkanten denna match och spelade med ett självförtroende som han stundtals har missat denna säsong. Yttermittfältaren springer med bollen och spelar vackert fram Katourgi som kanske hade lite för mycket självförtroende i den stunden när han försöker chippa över målvakten och misslyckas. Där bör trean ha suttit för AFF. Atanackovic hann rädda ett till skott innan domaren satte pipan i munnen och blåste av den första halvleken.

Den andra halvleken startade ganska tempo- och chansfattigt innan Åsberg serverades en chans genom en svag hemmapassning från en Enskedeförsvarare. Skottet och returen räddas av deras målvakt.

Med cirka 25 minuter kvar av matchen fäller Barmousa en spelare i boxen och domaren dömer straff för hemmalaget. Ett mål skulle innebära nerver i slutfasen av matchen, däremot ville Atanackovic något annat när han går åt vänster och greppar skottet och kramas om av AFF-spelarna.

- Marko (Atanackovic red anm) lyckas hålla oss i matchen i både den första och andra halvleken, berättar Vaseghpanah.

Under den resterande tiden av matchen händer det inte så mycket, Enskede har boll utan att komma fram till några farliga chanser och Assyriska kontrar men misslyckas med att få in deras tredje mål och efter 5 minuters tilläggstid blåser domaren av matchen.

Vaseghpanah ger sina tankar om segern.

- Jätteskönt, det var lite nervöst med tanke på att det var en viktig match. Så att vinna var riktigt skönt faktiskt, förklarar Vaseghpanah.

En viktig bortaseger, inga skador och hållen nolla, det fanns lite att önska mer av matchen. Nu får grabbarna vila upp batterierna inför hemmamatchen mot Sleipner som kan officiellt innebära att Assyriska åtminstone når en kvalplats denna säsong.

- Det är en stor chans att vi tar kvalplatsen men vi vill inte stanna där, utan vi siktar högre, vi ska ta den (direktuppflyttning red anm), avslutar Vaseghpanah.

Skribent:Emanuel Barmasi