Tungt meriterade Ferid Ali klar för Assyriska

"Fansen kan förvänta sig en hårt arbetande spelare som gillar att dribbla och vinna matcher" hälsar Ferid Ali i sin första intervju i Assyriska FF.   [FOTO: Redaktionen]

"Fansen kan förvänta sig en hårt arbetande spelare som gillar att dribbla och vinna matcher" hälsar Ferid Ali i sin första intervju i Assyriska FF. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Redaktionen

Den som väntar på något gott väntar inte för länge brukar det sägas. Bara veckan innan seriepremiären är Assyriska FF otroligt glada att presentera Ferid Ali med tidigare spel i Allsvenskan och Superettan.

Välkommen till klubben, Ferid! Hur känns det att vara här?
- Tack så oerhört mycket, det känns jättebra att äntligen göra klart innan serien startar. Har gjort några träningar innan allt blev klart men det känns väldigt spännande att kunna vara tillgänglig.

För dem som inte vet, vem är Ferid Ali?
- Jag är en 29-årig fotbollsspelare med Etiopiska rötter som bor i Märsta och har gjort det i praktiken hela mitt liv. En trevlig kille med glimten i ögat där respekten för alla runt och omkring mig är en viktig del i mitt sätt att leva som människa.

Hur har din fotbollsbakgrund sett ut fram till nu?
- Jag började spela fotboll som knatte i ett lokalt lag i Märsta som heter Märsta IK. Jag spelade där tills jag fyllde ungefär 13 år. Därefter började jag spela i Vasalund, där spelade jag från pojklaget till juniortiden och sedan belönades jag med ett A-lagskontrakt när jag fyllde 17 år. Jag blev kvar i Vasalunds A-lag fram tills jag hunnit fylla 23 år och sedan fortsatte tåget till AFC Eskilstuna som då hette AFC-United.

Under min tid där blev det tre år i Superettan och två ytterligare år i Allsvenskan.

Vilken position spelar du helst på?
- Jag föredrar att spela offensivmittfältare / yttermittfältare men kan agera lite överallt när det skulle uppstå behov men jag gör mig bäst rättvisa i en offensiv roll.

Vad är dina bästa egenskaper som fotbollsspelare?
- Jag har bra spelförståelse, gillar att slå de avgörande passningarna som leder till farligheter. Jag är även bra med boll, teknisk och springer ganska mycket på plan.

Vem är Ferid i det privata?
- I de privata är jag en ganska lugn person, gillar att umgås med vänner, familj, och gillar att träna konstant. Man kan säga att jag inte har några problem med att sitta hemma i soffan och titta på serier och film efter träningarna. Jag behöver inte så mycket för att bli nöjd hahaha.

Din syn på truppen och ledarskapet? 
- Det är bara positivt, det är ett mycket ungt lag med stor potential. Det finns några mer erfarna spelare med där också vilket gör det till en bra blandning. Alla gubbarna är också väldigt fina att umgås med efter själva fotbollen. När det gäller ledarna är det en väldigt stor kunskap de besitter i det pedagogiska, jag har haft många tränare och dessa två herrar tillhör de bättre. Dem vill spela en offensiv fotboll och det gillar jag. Har fått ett väldigt bra intryck från hela laget, ledarna och klubben i stort.

Varför blev det Assyriska FF?
- Det var faktiskt mycket tack vare tränarna, jag har varit här och hållit igång lite grann och fastnade för sättet de vill spela på. Såg även en stor potential i laget som jag tidigare nämnt. Utöver det är dem fantastiska som människor också vilket är en viktig sak.

Vilka lag tror du kommer vara med där uppe i toppen på serien? 
- Har i ärlighetens namn inte haft koll på div 2 förut så jag har faktiskt ingen aning, men har hört att Nyköping ska vara bra, så jag säger Assyriska FF och Nyköping. Det blir bra så.

Vad ska fansen förvänta sig av dig? 

- Fansen ska väl förvänta sig en hårt arbetande spelare som gillar att dribbla och vinna matcher. Att ge allt man har.

Tack för pratstunden Ferid och lycka till under säsongen!

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩