Sjuk- och skadestuga mot FC Gute

Hugo Fernandez var ett ständigt hot mot FC Gutes försvar

Hugo Fernandez var ett ständigt hot mot FC Gutes försvar · Foto: Redaktionen

Sjuka och småskadade spelare tvingade Albert Krasniqi att testa nya spelare när Assyriska tog emot FC Gute i försäsongens tredje träningsmatch. Assyriska fick en tuff start och behövde förlita sig på sin rutin för att få med sig ytterligare ett bra resultat. Tränare Albert Krasniqi gillade resultatet men önskade få ut mer av syftet med träningsmatchen.

Februari brukar var den månad på året då flest människor blir sjuka. Lägg även till småskador och ni kommer närmare att förstå vad Assyriska stod inför denna lördag eftermiddag. Marko Atanackovic, Adi Tahirovic, Marcus Linday, Carl Norberg, Emilio Aydin och Iljam Özmen var alla otillgängliga för dagens match mot Gute FC.

Assyriskas lagledning fick fylla på med fem provspelare och två spelare från de egna leden Jonathan Sener och Ilmar Bisso för att få ihop matchtruppen. Det skulle visa sig vara bräckligt i inledningen av matchen, men desto starkare ju mer speltid alla fick.

Matchen var knappt 22 minuter gammal innan Jakob Rhawi hade fått plocka ut två bollar från eget mål och bortalaget såg ut att vara för starka för Assyriska denna eftermiddag. Spelet såg lite ostrukturerat ut och frånvaron av ordinarie spelare var tydlig. Men precis som i förra matchen skulle Assyriska återhämta sig och gå om sina gäster.

Det började med att Hugo Fernandez reducerade till 1-2 i första halvleks sista sekunder. Psykologiskt mål för Krasniqis grabbar att gå till halvtidsvila med. I inledningen av andra halvlek hölls sig lagets skyttekung Bachir Katourgi framme och kunde kvittera gästernas ledning.

Därefter vände matchen helt till Assyriskas fördel och man började få längre anfall och kom oftare till avslut. Därför kom ledningsmålet också naturligt, det var den egna produkten Ilmar Bisso som med ett välplacerat lågt skott hittade en lucka till 3-2. På övertid kunde sen Linus Hillemar fastställa slutresultatet 4-2 med ett välplacerat skott vid stolproten.

- Vi gör en riktigt dålig första halvlek där vi aldrig kom igång på mittfältet. Men sedan växte förtroendet vi tar sakta över matchen. Vi ville träna mer på vår speluppbyggnad, men tyvärr får laget underkänt på den punkten. Vi fortsätter dock att vinna och det är alltid bra, säger Krasniqi efter matchen.

Matchens lirare var Hugo Fernandez som tillsammans med Linus Hillemar och Bachir Katourgi ständigt hotade och var kreativa. Trots att Jakob Rhawi släppt in två snabba mål i början av matchen repade han sig och gjorde flera svettiga räddningar som i slutändan säkrade segern för Assyriska.

Nu väntar två tuffa träningsmatcher under kommande vecka, båda matcher mot Ettan-motstånd. Den första är på onsdag borta mot Hammarby TFF och sedan kommer Vasalunds IF på besök på lördagen. Då kan man ju hoppas att de flesta sjuka och skadade spelare hinner tillbaka så att Krasniqi kan testa sitt tilltänkta lag på allvar.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩