Totaldominans i andra raka vinsten

Cihan Gavgacioglu firas av lagkamraterna efter ett fantastiskt snyggt frisparksmål.  [FOTO: Tiama Esa]

Cihan Gavgacioglu firas av lagkamraterna efter ett fantastiskt snyggt frisparksmål. [FOTO: Tiama Esa] · Foto: Tiama Esa

BLI MEDLEM I CLUB 1974 IDAG

Solen har börjat titta fram efter det långa mörkret. En vacker vårdag att spela fotboll på där Assyriska FF hjärtligt välkomnade IFK Eskilstuna i jakten på serieledning. Ljusglimtarna skulle visa sig skönjas på och utanför plan denna påsksöndag.

Dominansen började redan från start i ett läge likt den mot United IK är det Alagi Sosseh som ännu en gång får för mycket fot under bollen. Chanserna och anfallen avlöste varandra men 1-0 skulle komma på en fast situation. En frispark flera meter utanför straffområdet smektes in i krysset av en för tillfället magnifik Cihan Gavgacioglu. Det är hans andra frisparksmål på hemmaplan.

Nästa heta chans skulle Marcus Linday få efter en fantastisk smart framspelning av Ferid Ali som gjorde sin första startmatch för säsongen, en match han fullgjorde 90 minuter plus övertid. Med kvarten kvar av första halvlek kom Linus Hillemar i en av sina patenterade ångvältsruscher där han väldigt osjälviskt frispelade Rinor Nushi som bara kunde toffla in bollen. En mycket bra halvlek av hemmalaget som spelade snabbt, finurligt och erövrade bollen över hela ytan.

Andra halvlek fortsatte i samma takt inledningsvis. Halvleken hann knappt börja innan nämnde Hillemar satte 3-0 fint framspelad av Sosseh som sista man att avsluta upprullningen. När Sosseh sedan fint bryter sig fram och rullar in 4-0 med timman spelad är utklassningen total både spel och siffermässigt.

I ärlighetens namn hade IFK Eskilstuna ingenting att sätta emot ett väldigt spelsuget Assyriska FF. Siffrorna kunde faktiskt bli mycket större då hemmalaget även brände en hel del chanser efter fina prestationer både individuellt och som kollektiv. Matchen slutade med en klar 4-0 seger där alla spelare, inklusive de som byttes in bidrog med finess, kombinationer och spelglädje.

Sammanfattningsvis var detta en väldigt stark prestation av ett kollektiv där man tydligt kunde se ett mönster på samspel och glädje. Denna gång lyckades man hålla det i två halvlekar till skillnad mot de två inledande matcherna. Även värt att notera var inhoppet som Christian Aphrem gjorde vilket bådar gott inför fortsättningen där allas insatser kommer bli avgörande i det långa loppet.

- Det är riktigt skönt med första hemmasegern. På förhand en ganska enkel match men samtidigt svår och klurig. För även om vi är det bättre laget på papper måste jobbet ändå göras på plan. Riktigt kul för grabbarna. Vi gör en bra match där vi spelar fotboll på deras planhalva, äger mycket och rullar mycket boll. Vi följer matchplanen och det är kul för både Rinor och Linus som gör sina första mål för säsongen. Det känns riktigt bra och det var väldigt stabilt bakåt också, kommenterar tränare Mahdi Vaseghpanah.

Helt enkelt var det en mycket bra utförd match och ett skönt resultat att ha med sig i bagaget inför stundande hemmaderby mot Syrianska FC. Vi önskar laget fortsatt lycka och hoppas på att stödet ökar markant inför kommande matcher. Vi ses på läktarna.

Skribent:Mrad Barsom