Tillbaka på vinnarspåret

Både Assyriska och Martin "Marre" Stigemalm var tillbaka på vinnarspåret i söndagens match mot IFK Eskilstuna. "Marre" krönte sin insats med två assist. · Foto: Caroliné Envia Khamo

Efter förra omgångens debacle där matchens sista spark avgjorde lokalderbyt skulle Assyriska FF åka till Eskilstuna för att studsa tillbaka så snabbt som möjligt. Med sig hade man en imponerande skara supportrar som kryddade tillställningen till det lilla extra. För motståndet stod ett IFK Eskilstuna som jagar poäng för att hålla sig kvar med både näbbar och klor. Förstärkta med Simon Lundevall inför denna halva av säsongen gjorde Assyriska FF rätt i att inte ta för lätt på uppgiften.

Med några ändringar i startelvan gick man framåt ganska omgående. Linus Hillemar kom runt på högerkanten som han ofta gjort redan i den andra minuten och avlossade dagens första skott på mål. Bara minuter senare avlossade Cihan Gavgacioglu sin vänsterbössa på frispark men bollen hamnade på fel sida av nätmaskorna. Efter en bra start slappnade man av och bjöd hemmalaget på matchens farligaste läge hittills då man missade i markeringen, skönt nog agerade siste utpost Marko Atanackovic stabilt med en benparad.

Bortalaget svarade direkt med en nick av Alagi Sosseh som målvakten styrde över målburen och bara minuterna efter lobbade samme Sosseh nästan in bollen efter fina kombinationer på mittplan. Så som spelet såg ut var det en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. Och den kom med fart, som skjuten ur en kanon nickade Ferid Ali ett fantastiskt inlägg av Martin "Marre" Stigemalm. Skönt att Marre är tillbaka var tanken som slog en.

Marre skulle fortsätta på samma inslagna väg när han igen hittade en panna, denna gång Sossehs panna men bollen räddades denna gång. Assyriska FF lämnade gräset med en 0-1 ledning som borde varit större om man varit lite mer effektiva sista tredjedelen. Ibland sjönk man även in i långa dvalor där bollen inte rörde sig framåt.

Andra halvlek blev underhållande där Assyriska redan i början satte 0-2. Fin öppnande passning av Marcus Linday till Hillemar som vackert assisterade till Sosseh till målet.

Istället för att stänga matchen slarvade laget och åkte på en kontring som började långt ner och slutade i en reducering. Ett för enkelt mål att släppa in. Målskytt, nämnde Simon Lundevall. Här tappade Assyriska FF lite kommando och fokus. I samma veva fick man även Marcus Linday varnad vilket gör att han missar nästa veckas derby.

Matchen blev jämnare men fortfarande ett Assyriska i ledning. En ledning som Ferid Ali kunde utöka med lite tur då ett fint anfall avslutades men styrdes av en försvarare precis utanför. Spiken i kistan fick istället vänta tills det bara återstod 20 minuter av matchen. Målskytt, Rinor Nushi fint assisterad av Marre, hans andra för dagen. Ett mål som förhoppningsvis löser en hel del knutar för Nushi. Efter 1-3 blev det en transportsträcka till slutsignalen. Siffrorna skrevs till slut med 1-4, Bachir Katourgi blev målskytt på sin första bolltouch efter att ha blivit inbytt. Yousef Yousef stod för assisten.

Skönt att studsa tillbaka snabbt och ganska effektivt. Laget visar att man kommer vara med hela racet ända in till mållinjen. Även väldigt roligt att se Marre tillbaka samt fina inhopp av samtliga. Nu är det full fokus på nästa match i derbyt mot Syrianska FC.

En sak är säkert, det kommer vara en fantastisk stämning där Zelge Fans redan givit oss en försmak på vad som komma skall. Boka in matchen i era kalendrar och häng på. För det ekar fortfarande i Eskilstuna.

Skribent:Mrad Barsom