Tamt när Assyriska FF föll igen

Frustration när Sandvikens IF tog med sig alla tre poäng.  [FOTO: Morris Esa]

Frustration när Sandvikens IF tog med sig alla tre poäng. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Och ärligt talat så fick vi den sämsta prestationen det här året. Redan efter knappa minuten stod försvaret fel i positioner när en lång boll passerade linjerna. När Nahir Saliba lämnade sin linje för att agera extra utespelare gick det inte alls som planerat. Nahir missade bollen helt, bollen var lös framför mål och rullades in av en bortaspelare. Assyriska FF- Sandvikens IF 0-1.

Jag har nog aldrig i mitt liv sett en sådan inledning på en säsong där misstagen varit så många och grova från ett kollektiv. Det är en blandning av självmål, bolltapp i straffområdet, straffar som getts bort som gåvor och insläppta mål som inte hör hemma på den här nivån.

Det vore en sak att säga att Assyriska FF blivit överspelade, dominerade eller för den delen taktiskt utmanövrerande men då vore det en lögn. Målen vi fått emot oss har till 95% kommit i inledningen och till 85% varit något slags misstag/felplacering eller liknande. När laget legat under har man inte kunnat studsa tillbaka.

Sandvikens IF utökade sin ledning efter 25 spelade minuter, även det ett mål som försvarslinjen inte riktigt har koll på. Innan bortalaget mer eller mindre slog luften ur hemmalaget hade Uchenna Ike ett skott i ribban och en nick på en hörna som bara ska in i mål. Kvittering i något av dessa lägen hade gett en helt annan matchbild.

Annars var spelet helt jämt ute på plan men där avslutande moment skiljde sig något rejält. Sandvikens IF har en helt annan grund att falla på med en klar och tydlig linje som man följer till punkt och pricka.

När andra halvlek visslades igång önskade jag ett tidigt mål, denna gång till Assyriskas favör för en gångs skull. Min önskan slog inte genom som jag formulerade den i min hjärna. Den kom levererad fast i en annan skepnad. Sandvikens IF trampade ut den sista luften som var kvar och punkterade hela tillställningen där och då.

Matchen spelades mer eller mindre av utan att Assyriska FF kom avsevärt mycket närmare en slags forcering. Antonio Yakoub putsade till siffrorna med ett sent övertidsmål, hans andra för i år.

Man kan skriva mycket och länge men väljer nog att sluta försöka analysera alldeles för mycket under besvikelsens tid. Säsongen är lång och kommer vara krånglig, laget måste nu mentalt fokusera på att ta en match i taget. Lagledningen måste i sin tur göra något åt läckorna, 16 insläppta mål på fem matcher är inte godkänt i något seriespel i hela landet.

Nästa match spelas på bortaplan den 8:e maj kl 13:00. För motståndet står Sollentuna FK som jagar toppen. Den här matchen kan nog ses som ett riktmärke för hur säsongen kommer att sluta.

Länk till matchfakta:Ettan Norra 2021 Matchinformation: Assyriska FF mot Sandvikens IF 2021-05-02 (1-3) ? svenskfotboll.se

Skribent:Mrad Barsom