Svajigt i Huddinge

När King Hägg Obinongo gav Assyriska ledningen trodde nog de flesta på tre poäng, men så logisk är sällan fotbollen.  [FOTO: Redaktionen]

När King Hägg Obinongo gav Assyriska ledningen trodde nog de flesta på tre poäng, men så logisk är sällan fotbollen. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Redaktionen

I en väldigt svängig match med mycket mål, svajig domartrio och på en fotbollsplan sämre än det mesta man sett blev publiken den som drog den största underhållninglotten.

Assyriska FF hoppade av E4:an för att möta grannen Huddinge. Assyriska kom till spel med en nykomponerad backlinje där Cihan Gavgacioglus frånvaro syntes stora delar av matchen. Inte för att backlinjen skötte sig dåligt men hans höga röst och pondus saknades.

Huddinge som normalt spelar på naturgräs kom redo till spel på ett underlag lite mindre uselt än det som var tänkt. Konstgräset var mer likt asfalt målat i grönt där bollen studsade lite hejvilt.

Det studsade till Assyriskas fördel redan efter en minut. Rinor Nushi bröt fint i mitten, hittade Alagi Sosseh som i sin tur levererar en smörpassning till stormande Christian Aphrem på högerkanten. 0-1 på tavlan var ett faktum. Skulle det rinna iväg så enkelt? Svaret kom i raketfart, en projektil i bortre krysset från distans kvitterade den intensiva tillställningen.

Assyriska svarade med att rulla ut Huddinge i mitten där Sosseh ännu en gång agerar framspelare med en smörpassning till Ferid Ali och ledning igen. En ledning som höll ungefär lika länge som det tog att försöka ta en glad selfie, ca 25 sekunder. Kvitterat i matchen och även kvitterat i upprullning.

Halvtidsvila och en underhållande match hittills att se som supporter men en mardröm ur tränarperspektiv.

Det skulle fortsätta i samma bana, både spelarna och domaren svajade rejält i många situationer. Assyriska FF tog ledningen en tredje gång via inhoppande King som vackert lobbade in en djupledspassning av Linus Hillemar som även han hade bytts in. Innan dess hade Yousef Yousef som även han hoppade in istället för skadade David Durmaz öppnar upp spelet rejält. Nämnde Yousef stod för en fantastisk insats när han kom in.

Skulle detta nu räcka för tre poäng? Nej, tyvärr så kvitterade Huddinge till 3-3 med knappa 10 minuter kvar på ett flipperspel inne i boxen. Turligt men ändå välförtjänt om man ser till hela matchen. I matchens sista sekund kunde Hillemar och Assyriska kamma hem alla tre poäng men avslutet från nära håll tog på en försvarare och smet precis ovanför ribban.

Det blev det sista som hände i en match som hade allt men saknade det mesta. Andra poängtappet i rad nu ger bakomliggande  lag chansen att krympa avståndet ytterligare. Nu måste laget visa karaktär med en snabb studs och tre poäng och helst friska spelare.

Vi ses nu på torsdag Kristi himmelsfärd kl 14:00 då Enskede besöker arenan i Södertälje.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩